GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shiffrin dostigla Stenmarka

Shiffrin dostigla Stenmarka
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2023 / 14:20
Autor: SEEbiz
ARE - Veleslalomskom pobjedom u Areu, američka skijašica Mikaela Shiffrin stigla je do 86. pobjede u Svjetskom kupu izjednačivši se na vrhu sa legendarnim švedskim skijašem Ingemarom Stenmarkom.

Stenmark je tijekom karijere ostvario 40 pobjeda u slalomu i 46 u veleslalomu. Osvojio je i dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a ima i sedam medalja sa svjetskih prvenstava pri čemu pet zlata.

S druge strane Shiffrin, koja će u ponedjeljak imati 28 godina, ostvarila je 52 pobjede u slalomu, 20 u veleslalomu, pet u superveleslalomu, tri u spustu, ima dvije pobjede u paralelnom slalomu, tri u paralelnim gradskim utrkama, te jednu u alpskoj kombinaciji. Ima i dva zlata i srebro s olimpijskih igara, te 14 medalja sa svjetskih prvenstva pri čemu sedam zlata.

Shiffrin može nadmašiti Stenmarkov rekord već u subotu kada je u Areu slalom. Nakon Area slijedi završnica Svjetskog kupa u Soldeu u Andori gdje su na rasporedu spust (15.3.), super-g (16.3.), slalom (18.3.) i veleslalom (19.3.).

Na trećem mjestu ljestvice skijaša i skijašica s najviše pobjeda je Amerikanka Lindsey Vonn sa 82 pobjede, a potom slijede Austrijanci Marcel Hirscher (67) i Annemarie Moser-Proll (62).

Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić je ostvarila 30 pobjeda u Svjetskom kupu, a njezin brat Ivica ima 26 pobjeda.

POBJEDE U SVJETSKOM KUPU
86 - Mikaela Shiffrin (SAD), Ingemar Stenmark (Šve)
82 - Lindsey Vonn (SAD)
67 - Marcel Hirscher (Aut)
62 - Annemarie Moser-Proll (Aut)
55 - Vreni Schneider (Švi)
54 - Hermann Maier (Aut)

Tagovi: Mikaela Shiffrin, Ingemar Stenmark
PROČITAJ I OVO
AC Milan blizu kupnje hit napadača
TRANSFERI
AC Milan blizu kupnje hit napadača
MILANO - Predstavnici Milana i Stuttgarta sastali su se danas kako bi razgovarali o transferu sjajnog napadača.
BBB poslali pravu poruku uoči druge utakmice finala
PORUKA
BBB poslali pravu poruku uoči druge utakmice finala
ZAGREB - Rijeka i Dinamo od 18 sati na Rujevici igraju uzvratnu utakmicu finala SuperSport hrvatskog Kupa, nakon što je prva utakmica na Maksimiru završena bez golova.
Šime Vrsaljko imenovan ambasadorom HNS-a
SURADNJA
Šime Vrsaljko imenovan ambasadorom HNS-a
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dogovorio je suradnju sa Šimom Vrsaljkom te će proslavljeni reprezentativac postati ambasador Saveza, objavio je HNS.
Šunjić ostao bez ugovora, hoće li ga Dinamo vratiti?
PROBLEMI
Šunjić ostao bez ugovora, hoće li ga Dinamo vratiti?
ZAGREB - Birmingham je ispao iz Championshipa u League One. Odmah nakon toga engleski je klub otpustio nekoliko igrača, a među njima je i hrvatski veznjak Ivan Šunjić (27).
Boston poveo protiv Indiane pobjedom u produžetku
NBA PLAYOFF
Boston poveo protiv Indiane pobjedom u produžetku
BOSTON - Košarkaši Boston Celticsa su u finalu istočne divizije sjevernoameričke NBA lige na domaćem terenu nakon produžetaka pobijedili Indiana Pacerse sa 133-128 i poveli 1-0 u pobjedama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE