GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sevilla razmišlja o Livakoviću kao zamjeni za Bona

Sevilla razmišlja o Livakoviću kao zamjeni za Bona
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2023 / 13:06
Autor: SEEbiz
SEVILLA - Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla prodat će za nekoliko dana vratara Yasmina Bounoua "Bona" (32) u saudijski Al-Hilal pa razmišlja o dovođenju Dominika Livakovića (28) iz zagrebačkog Dinama, izvijestile su u četvrtak novine Diario de Sevilla i Marca pozivajući se na neimenovane izvore.

Marokanski reprezentativac Bono, koji je u Sevilli od ljeta 2020., tužno se grlio sa suigračima u srijedu navečer u Pireju poslije poraza u europskom Superkupu od Manchester Citija. Nakon što je susret završio 1-1, pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke, a Bono nije uspio zaustaviti niti jedan pa je engleski prvak pobijedio s 5-4.


"Još uvijek se nije oprostio, ali mislim da će otići. Ne znam da li će to biti prije gostovanja u Vitoriji (kod Alavesa u ponedjeljak), no čini se da su mu vrata Suadijske Arabije otvorena", izjavio je nakon utakmice Sevillin trener Jose Luis Mendilibar.

Marca i Diario de Sevilla pišu da je hrvatski reprezentativni vratar Livaković sada prva opcija vodstvu Seville.

"Nema ništa službeno", odgovorio je Sevillin dužnosnik za Hinu.

Livaković, koji se u utorak iskazao obranama u porazu 1-2 od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, košta 12 milijuna eura, podatak je specijalizirane stranice Transfermarkt. Dinamo u subotu igra uzvrat u Ateni a ne uspije li nadoknaditi poraz nastavit će europski put u pretkolu slabijeg natjecanja, Europske lige.

Sevilla bi mogla prodati Bona za 19 milijuna eura, a Livakovića kupiti za 10 milijuna i tako biti u značajnom financijskom plusu, izvijestio je Diario de Sevilla.

Mendilibar je, međutim, nezadovoljan što do kraja prijelaznog roka, 1.rujna, gubi igrače na koje je računao.

"Na kraju prošle sezone sam rekao upravi da ako već ne možemo pojačati momčad, neka onda ostane kakva jest. Jer smo zadovoljni kakvi jesmo", rekao je. Dodao je da nema smisla da natjecanja počinju u kolovozu a da prijelazni rok traje do rujna.

Sevilla je u prvom kolu španjolskog prvenstva izgubila doma s 1-2 od Valencije. Prošle sezone je zauzela 12. mjesto među 20 prvoligaša, ali je osvajanjem Europske lige izborila nastup u Ligi prvaka ove sezone.

Sevillin predsjednik Jose Castro rekao je nakon utakmice s Manchester Citijem da je tržište otvoreno i da ne zna što će se dogoditi.

"Postoje razgovori s Bonom i drugim igračima. Bit će odlazaka i dolazaka. U Sevilli nastojimo imati najbolje, ali dođu li jako dobre ponude, nakon kojih možemo kupovati učinkovite mlade i ostvariti profit, prihvaćamo ih jer je to naš model poslovanja", izjavio je Castro.

Bono je u prosincu s Marokom zauzeo četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon poraza 1-2 od Hrvatske u utakmici za brončanu medalju.

Tagovi: Dominik Livaković, Sevilla, Dinamo, Yasmin Bounou
PROČITAJ I OVO
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE