GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šestica Borussije Dortmund

Šestica Borussije Dortmund
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 17:56
Autor: SEEbiz / H
DORTMUND - U susretu 30. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussija Dortmund je pobijedila Wolfsburg sa 6-1 smanjivši zaostatak za vodećim Bayernom na šest bodova, no Bavarci imaju i susret manje.

Borussija je pobjedu osigurala sjajnom predstavom u prvom poluvremenu postigavši pet golova uz pet različitih strijelaca.

Zanimljivo, domaćin je pet golova zabio u razmaku od svega 14 minuta, od 24. do 38. minute. Mrežu Wolfsburga tresli su Tom Rothe (24), Axel Witsel (26), Manuel Akanji (28), Emre Can (34) i Erling Haaland (38). Sjajni Norvežanin je u 54. minuti zabio i svoj drugi gol na susretu. Gosti su u 81. minuti preko Ridlea Bakua uspjeli tek malo ublažiti težak poraz.

Tri boda je dohvatio i Freiburg porazivši Bochum sa 3-0. Strijelci su bili Lukas Kubler (4) i Roland Sallai (17, 53). Gosti su od 68. minute igrali bez isključenog Konstantinosa Stafylidisa.

Hertha je na gostovanju kod Augsburga slavila sa 1-0 osvojivši važna tri boda u borbi za prvoligaški spas. Pogodak odluke zabio je Suat Serdar u 49. minuti.

U susretu između Mainza i Stuttgarta nije bilo golova. Za goste je cijeli susret odigrao Borna Sosa.

Večeras se još sastaju Borussia Moenchengladbach i Koln, dok su u nedjelju preostala četiri susreta, snage će odmjeriti Arminia - Bayern, Union Berlin - Eintracht, Hoffenheim - Greuther Furth, te Bayer Leverkusen - RB Leipzig.

Na ljestvici vodi Bayern sa 69 bodova, Borussia Dortmund ima 63, Bayer Leverkusen 52, a RB Leipzig i Freiburg po 51 bod.

Tagovi: Borussia Dortmund, Erling Haaland, Tom Rothe, Axel Witsel, Manuel Akanji
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE