GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Senzacija: 65. igrač svijeta srušio Nadala

Senzacija: 65. igrač svijeta srušio Nadala
AUSTRALIAN OPEN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2023 / 08:11
Autor: SEEbiz / index.hr
MELBOURNE- Rafael Nadal poražen je u meču 2. kola Australian Opena. Bolji od prvog nositelja turnira i drugog tenisača svijeta bio je Amerikanac Mackenzie McDonald, inače 65. igrač ATP-ove ljestvice, koji je slavio 6:4, 6:4, 7:5.

Za osvajača Australian Opena iz 2009. i prošle godine ovo je bilo najranije ispadanje s prvog Grand Slama sezone još od 2016. godine, kada ga je u pet setova izbacio Fernando Verdasco.

McDonald je već u prvom gemu meča stigao do breaka, potvrdio ga za prednost 4:1, a onda izgubio svoj početni udarac. Break prednosti zadržao je do kraja prvog seta, a onda fantastično, novim oduzimanjem Nadalovog servisa, otvorio drugi.

Tu prednost je izgubio u četvrtom gemu, no ponovno je iznenadio Nadala u sedmom, poveo 4:3 i zadržao break do kraja seta za najavu velikog iznenađenja u Melbourneu. U jednom trenutku izgledalo je da će Nadal, koji je tijekom meča tražio liječničku pomoć, i treći set izgubiti 4:6, no McDonaldovu break-loptu za 5:4 uspio je izvući i produžiti meč. Ipak, samo za kratko.

Već u sljedećoj prilici McDonald je iskoristio break-loptu, poveo 6:5 u trećem setu i potom zaključio meč. U sljedećem kolu igrat će protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Čeh Dalibor Svrčina i Japanac Yoshihito Nishioka.

Bio je ovo drugi međusobni ogled McDonalda i Nadala, rekordera s 22 osvojena Grand Slama. Španjolac je u prvom, odigranom u Roland Garrosu 2020., lakoćom slavio 6:1, 6:0, 6:3. Omjer je sada izjednačen.

Tagovi: Rafael Nadal, Australian Open, Mackenzie McDonald
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE