GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef akademije DFB-a: Njemački nogomet u jednoj od najvećih kriza

Šef akademije DFB-a: Njemački nogomet u jednoj od najvećih kriza
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2023 / 19:05
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački nogomet prolazi kroz jednu od najvećih kriza i izgubio je dodir sa svjetskom elitom, smatra Tobias Haupt, voditelj akademije Njemačkog nogometnog saveza (DFB).

Haupt je za subotnje novine Bild rekao da posljednja velika reforma datira prije više od dva desetljeća i da se važne odluke stalno odgađaju.

Muška reprezentacija, osvajač četiri svjetska prvenstva, ispala je u grupnoj fazi posljednja dva izdanja, a Julian Nagelsmann je u subotu postavljen za izbornika umjesto Hansija Flicka nakon daljnjih loših rezultata. Ženska reprezentacija, dvostruka prvakinja, također nije uspjela prošli mjesec izaći iz svoje skupine Svjetskog kupa.

Nalazimo se u jednoj od najvećih kriza u povijesti njemačkog nogometa, rekao je Haupt, koji je na poslu od 2018.

"To je djelomično identificirano. Ali središnje mjere koje su bile na stolu godinama nisu provedene. I iznad svega: ključne odluke koje su neophodne za budućnost njemačkog nogometa godinama su stavljene u drugi plan.

"Ovo nije način da njemački nogomet bude uspješan u budućnosti."

Haupt je rekao da posljednja velika reforma datira nakon ispadanja iz grupne faze Eura 2000. i da su svi počivali na uspjehu nakon naslova Svjetskog kupa 2014.

"Trenutna brzina implementacije je prespora da bismo mogli uhvatiti korak u međunarodnoj konkurenciji", rekao je Haupt.

Govorio je o većem nego ikada jazu između DFB-a, Njemačke nogometne lige i profesionalnih klubova i rekao da Njemačka stoji najlošije od prvih pet nacija u Europi kada je riječ o korištenju bazena talenata, pri čemu Španjolska, na primjer, stvara 45% više vrhunskih igrača od Njemačke od 2009.

"Imamo premalo dubine na vrhu. Vrijeme igranja naših U21 internacionalaca je prenisko. Tržišna vrijednost naših U21 internacionalaca je ispod međunarodnog prosjeka," rekao je Haupt.

"Budućnost njemačkog profesionalnog nogometa u području izvrsnosti dodatno se smanjuje. Kao rezultat toga, veza s Francuskom, Engleskom i drugim nacijama potpuno je izgubljena."


Fotografija: Carmen Jaspersen/dpa

Tagovi: Tobias Haupt, NJEMAČKA, NJEMAČKI NOGOMET, njemački nogometni savez
PROČITAJ I OVO
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE