GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Savo Milošević postaje izbornik BiH

Savo Milošević postaje izbornik BiH
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2023 / 09:05
Autor: SEEbiz / index.hr
SARAJEVO - Savo Milošević (50), legendarni srpski golgeter, do kraja tjedna bit će predstavljen kao izbornik Bosne i Hercegovine, pišu tamošnji mediji.

Dodaju da je Milošević sve dogovorio na sastancima s predsjednikom saveza Vicom Zeljkovićem i direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem. Milošević se proslavio kao napadač Partizana i Srbije, ali je rođen u Bosni, točnije Bijeljini i tamo je živio do 16 godine i odlaska u Partizan. Tako da će voditi reprezentaciju svoje rodne zemlje.

Bit će već treći izbornik BiH od početka godine. Faruk Hadžibegić vodio je državnu momčad od siječnja do lipnja, a Meho Kodro tek zadnjih mjesec i pol te samo dvije utakmice. BiH je zadnjih tjedan dana bez izbornika, pa pozive igračima za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Euro, 13. listopada kod Lihtenštajna i tri dana kasnije protiv Portugala u Zenici, poslao Nogometni savez.

No, dodaju BiH mediji, u kreiranju tog popisa sudjelovao je i Milošević, koji će voditi reprezentaciju u tim utakmicama. Proslavljenom nogometašu to će biti tek treći trenerski angažman i to nakon čak dvije godine pauze. Od ožujka 2019. je godinu i pol vodio Partizan te s njim osvojio kup i izborio grupnu fazu Europa lige. Zatim je samo četiri mjeseca, do listopada 2021. neuspješno trenirao ljubljansku Olimpiju.

Imenovanje Miloševića izbornikom BiH izazvalo je veliku pažnju u toj zemlji, ali i u regiji. Zato što je slavni nogometaš poznat po izražavanju političkih stavova. Tijekom vladavine Slobodana Miloševića aktivno je podržavao opoziciju režimu ratnog zločinca pod kojim je Srbija praktički propala.

Sudjelovao j u prosvjedima protiv prezimenjaka Slobodana u drugoj polovici 90-ih te u svrgavanju srpskog vožda 5. listopada 2000. No, kasnije je potpuno promijenio stavove prema srpskom vladaru koji je pokrenuo ratove i agresiju na nekoliko susjednih zemalja.

"Kada se vratim na vrijeme borbe protiv Miloševića i što smo mu sve zamjerali i pogledam što smo uradili poslije njega... Revidirao svoj odnos prema Miloševiću. On je vodio te ratove jer je dijelom bio prisiljen na njih, a sila Boga ne moli. Milošević se borio za Srbiju. No, uz sve to uspio sačuvati socijalni mir. Kada sve stavim na stol i ovo što je uradio Milošević u onim uvjetima, ja bi se Slobi Miloševiću sada ispričao." izjavio je Savo Milošević.

Ove njegove riječi imaju veliku težinu zbog niza razloga. Nogometnu reprezentaciju BiH preuzima Srbin rođen u Bijeljini, gradu u kojem su srpske snage počinile niz masovnih ratnih zločina protiv bošnjačkih civila, ali najvažnije je što Savo Milošević poštuje onog koji je krivac za te zločine. Slobodan Milošević je naime umro u pritvoru haškog suda bez da je dočekao presudu u suđenju njemu zbog ratnih zločina na Kosovu i Hrvatskoj, te genocida u Bosni i Hercegovini.

Tagovi: Savo Milošević, Slobodan Milošević
PROČITAJ I OVO
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
Jakirović: Želja moje majke bila je da vodim Dinamo protiv Rijeke
DINAMO
Jakirović: Želja moje majke bila je da vodim Dinamo protiv Rijeke
ZAGREB - Samo četiri dana uoči nedjeljnog (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) derbija s Rijekom Dinamov je trener Sergej Jakirović doživio obiteljsku tragediju, u srijedu mu je u 68. godini preminula majka Jelena. No, Jakirović će bez obzira na sve voditi momčad.
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
IN MEMORIAM
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
SPLIT - Tužna vijest pogodila je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE