GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Savićević: Osimu sam oprostio i pokajao se zbog toga

Savićević: Osimu sam oprostio i pokajao se zbog toga
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2023 / 17:09
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Dejan Savićević predsjednik je Nogometnog saveza Crne Gore, ali proslavio se kao nogometaš Crvene zvezde i jedan od ključnih igrača prilikom osvajanja europskog naslova tog kluba 1991. Kasnije je briljirao u Milanu, s kojim je također osvojio Ligu prvaka.

U intervjuu za Mondo otkrio je i detalje sukoba s Ivicom Osimom. Kada je Savićević bio u naponu snage, tijekom SP-a u Italiji 1990., tadašnji izbornik Jugoslavije forsirao je 11 godina starijeg Safeta Sušića. Zbog toga su se posvađali i nisu govorili.

"Safeta Sušića sam stavio u idealnu momčad igrača s kojima sam igrao. To je najbolji odgovor svima koji misle da je moj sukob s Osimom i želja da igram bila izraz nepoštovanja prema Papetu Sušiću. Ako ga stavljam u svojih Top 11, znači da ga iznimno cijenim i smatram jednim od najboljih igrača s ovih prostora. Ali, '90. sam bio bolji od njega. Na Svjetskom prvenstvu u Italiji on je imao 35 godina, a ja 24", prisjeća se Savićević i otkriva:

"Osimu sam oprostio i pokajao se zbog toga. Bato Bulatović me je nagovorio da odemo zajedno na večeru nakon finala Kupa prvaka u Ateni 1994. Osim je tada vodio Panathinaikos, poklonio sam i dres njegovom sinu i uspostavili smo korektan odnos. Ali onda mi se smučio kada je izjavio da ga je Arkan pritiskao da me forsira u reprezentaciji Jugoslavije. To je najveća glupost koju sam čuo u životu i ne mogu si oprostiti što sam poslušao Batinu molbu."

Željko Ražnatović Arkan, jedan od najvećih srpskih ratnih zločinaca 90-ih, prije ratova na ovim prostorima bio je kriminalac, ubojica UDBA-e i vođa navijača Crvene zvezde, čija je zvijezda bio Savićević.

Tagovi: Dejan Savićević, ivica Osim, Željko Ražnatović Arkan, Safet Sušić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE