GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saudijci se uključili u utrku za preuzimanje Uniteda

Saudijci se uključili u utrku za preuzimanje Uniteda
UTRKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2023 / 13:49
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Krajnji rok za ponude za kupovinu Manchester Uniteda se sve više približava, a u utrku su se uključili investitori iz Saudijske Arabije.

Obitelj Glazer otvorila se za prodaju engleskog diva, a sve službene ponude moraju biti na stolu prije današnjeg zatvaranja burze u New Yorku. Rečeno je da su brojne zainteresirane strane već iznijele svoje prijedloge, a mediji pišu da su imena poput Sir Jima Ratcliffea i Elona Muska zainteresirani za istraživanje mogućnosti kupovine.

The Telegraph sada izvještava da se nekoliko grupa u Rijadu raspitivalo o Unitedu i potpisalo materijale za kupovinu. Saudijski interes već je pokazivan za Chelsea kada su promijenili vlasnika 2022. godine, dok je nacionalni investicijski fond (PIF) vrijedan 614 milijardi dolara već uključen u Newcastle Unitedu.

Saudijski ulagači su i ranije pokušavali kupiti Manchester United, ali su Glazeri tada bili zainteresirani samo za prodaju 20 posto dionica. Sada su spremni u potpunosti otići, a sugeriše se da bi paket vrijedan 6 milijardi dolara bio dovoljan da ih navede na prodaju.

Ipak, postoji dosta protivničkih interesa, a Qatar Investment Authority (QIA) naznačuje da će dati ponudu sve dok se UEFA ne protivi Qatar Sports Investments (QSI), podružnici QIA-e, koja već kontroliše francuski Paris Saint-Germain.

Tagovi: Obitelj Glazer, Manchester United, Qatar Sports Investments, Elon Musk, Jim Ratcliffe,
PROČITAJ I OVO
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
OZLJEDA
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
TORINO - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić ozlijedio se na utakmici 35. kola Serie A protiv Bologne, a njegov klub Torino potvrdio je danas da se ne radi o lakšoj ozljedi i sezona je, za njega, gotovo sigurno završena.
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
PROCJENE
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
BERLIN - Ekonomski stručnjaci ne vjeruju da će Europsko nogometno prvenstvo, u lipnju i srpnju u Njemačkoj, imati izravan utjecaj na ekonomiju te zemlje koja je u padu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE