GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sacramento šokirao Warriorse

Sacramento šokirao Warriorse
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2023 / 08:37
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Prvog dana NBA doigravanja odigrane su četiri utakmice. New York Knicksi napravili su "break" na staru serije i pobijedili Cleveland u gostima 101:97, Sacramento Kingsi u svojoj prvoj play-off utakmici nakon 17 godina svladali su branitelje naslova Golden State Warriorse 126:123. Philadelphia i Boston rutinski su otvorili serije visokim pobjedama.

Knicksi su cijelo vrijeme držali prednost, imali najviše 12 poena prednosti, a u posljednjoj četvrtini deset, ali Cavaliersi nisu odustajali te su dvije minute prije kraja poveli nakon serije 9:0 koju je dovršio Jarrett Allen pospremanjem odbijanca. Josh Hart tricom je vratio prednost Knicksima, a Jalen Brunson do kraja pogodio dva šuta kojima je održao domaćine na nedohvatljivoj distanci.

Donovan Mitchell zabio je čak 38 poena za Cleveland, ali i promašio dva ključna šuta u završnici, što je omogućilo Knicksima da ipak iščupaju pobjedu i odmah na otvaranju serije oduzmu Cavsima prednost domaćeg terena. Za Njujorčane je Brunson ubacio 27, a pratili su ga Julius Randle s 19 i Josh Hart sa 17 poena, obojica i s po 10 skokova.

Još dramatičnije bilo je u Sacramento gdje su u naelektriziranoj atmosferi Kingsi dobili svoju prvu utakmicu doigravanja nakon 17 godina, a slavlje je moglo početi tek nakon posljednje sirene i promašaja trice Stephena Curryja za produžetak.

Warriorsi su posljednji put vodili četiri minute prije kraja, a onda su si domaćini serijom 9-2 stvorili malo prostora za disanje, koji im je itekako trebao protiv Stephena Curryja, koji je postigao svih preostalih sedam poena Warriorsa, među kojima i polaganje 48 sekundi prije kraja za 124:123.

Mogli su prvaci i povesti, ali Andrew Wiggins promašio je tricu, a Malik Monk pogodio oba slobodna bacanja tri sekunde prije kraja, a Curry sa sirenom nije uspio izjednačiti. Curry je predvodio Warriorse s 30 poena, ali je promašio odlučujući šut.

Još u ranom, "europskom" terminu lake pobjede na startu očekivano su ostvarili Philadelphia i Boston. Sixersi su od samo početka kontrolirali utakmicu mi stalno povećavali prednost do maksimalnih +25, a završilo je 121:101.

Joel Embiid zabio je 26 poena, a James Harden uz 23 podijelio i 13 asistencija, dok je Tobias Harris završio s 21 košem. Najbolji među Netsima bio je Mikal Bridges s 30 poena.

Boston Celticsi već na poluvremenu imali su ogromnih 30 razlike protiv Atlante, a onda pustili gas pa je završilo 112:99. Jaylen Brown završio je s 26, Jayson Tatum s 25, a Derrick White s 24 poena, a Hawkse je s 24 predvodio Dejounte Murray, dok je njihova najveća zvijezda Trae Young ostao na samo 16 poena uz očajan put 5/18.

Tagovi: Sacramento Kings, Golden state Warriors, Malik Monk , Stephen Curry, Joel Embiid
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE