GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Romano: Dinamo je prodao Šutala u Ajax

Romano: Dinamo je prodao Šutala u Ajax
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2023 / 12:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Josip Šutalo (23) postat će novi igrač Ajaxa, objavio je stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

Prvotimac hrvatske reprezentacije napustit će Dinamo nakon uzvratne utakmice s AEK-om u trećem pretkolu Lige prvaka, u kojoj je postigao vodeći pogodak u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Međutim, Dinamo je ispao s ukupnih 3:4 nakon što mu je Domagoj Vida zabio gol u 100. minuti te će se boriti za plasman u Europa ligu.

Hrvatski prvak za Šutala će dobiti 21 milijun eura odštete, plus bonuse. Potpisat će petogodišnji ugovor te ga uskoro očekuje putovanje u Amsterdam, gdje će obaviti liječnički pregled. "Posao je konačno završen unatoč interesu iz Engleske i Italije", tvrdi Romano.

Prema podacima Transfermarkta, Joško Gvardiol (36.8 milijuna eura) je najskuplji igrač Dinama, koji je na njemu zaradio prodajom u RB Leipzig, a zatim i kroz postotak od transfera u Manchester City. Drugi je Marko Pjaca (29.4), treći Dani Olmo (29), a četvrti Luka Modrić (22.5). Šutalo će, ostvare li se bonusi, prestići Modrića i postati četvrti najskuplji igrač Dinama ikad.

Podsjetimo, interes za talentiranim braničem, koji ima osam nastupa za Hrvatsku, ranije su pokazali Arsenal, RB Leipzig, Fiorentina i West Ham. Službene ponude bili su poslali Fiorentina (12 pa 18 milijuna eura) i Napoli (20 milijuna eura), no vodstvo Dinama smatralo ih je preniskima.

Šutala će u amsterdamskom klubu dočekati sunarodnjak Jakov Medić (24), koji je početkom kolovoza stigao iz njemačkog drugoligaša St. Paulija. Medić je potpisao petogodišnji ugovor i dosad je već upisao dva nastupa te postigao jedan fantastičan pogodak.

Šutalo je proizvod Dinamove škole nogometa. U klub je stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga se nametnuo u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatskog prvaka odigrao je 88 utakmica. Zabio je sedam golova te četiri puta asistirao. S Dinamom je osvojio tri titule državnog prvaka.

Tagovi: Josip Šutalo, ajax, Dinamo, Fabrizio Romano
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE