GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rangersi unatoč odluci UEFA-e pustili God Save the Queen

Rangersi unatoč odluci UEFA-e pustili God Save the Queen
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2022 / 09:45
Autor: SEEbiz / H
GLASGOW - Škotski prvoligaš Glasgow Rangersi sinoć su prije početka utakmice drugog kola Lige prvaka protiv Napolija na Ibroxu zanemarili odluku UEFA-e i pustili himnu "God Save the King".

Rangers, Manchester City i Chelsea zatražili su od UEFA-e uoči drugog kola Lige prvaka da mogu pustiti himnu prije svojih utakmica u srijedu navečer, ali upravno tijelo europskog nogometa ih je odbilo, navodi Sky.

UEFA je dopustila samo minutu šutnje i nošenje crnih traka kao znak odavanja počasti kraljici Elizabeti II. koja je umrla prošli četvrtak u svom škotskom dvorcu Balmoral.

No Rangersi, povijesno bliski kraljevskoj obitelji, odsvirali su himnu nakon minute šutnje što bi klubu vjerojatno moglo donijeti kaznu od UEFA-e.

Škotski igrači i gledatelji zajedno su otpjevali novu verziju himne Ujedinjenog Kraljevstva, u kojoj je "God save the Queen" promijenjena u "God save the King" u čast novog kralja Charlesa III.

Na jednoj od tribina Ibroxa navijači su nacrtali siluetu glave kraljice na pozadini Union Jacka, zastave Ujedinjenog Kraljevstva.

Na terenu se Rangersi nisu uspjeli oduprijeti Napoliju koji je slavio na kraju sa 3-0 pogocima Mattea Politano iz penala u 68. minuti, Giacoma Raspadorija u 85. minuti i Tanguya Ndombéléa u sudačkoj nadoknadi (90+1).

Na utakmicama Chelsea i Manchester Cityja održana je minuta šutnje prije početka utakmica, a na tribinama su bili natpisi u čast kraljice.

Tagovi: Glasgow Rangers, UEFA, God Save the Queen
PROČITAJ I OVO
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka
PARIZ - Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Nakon što je prije šest dana na Signal Iduna Parku pobijedila PSG 1:0, Borussia je na Parku prinčeva u uzvratu također slavila 1:0, a gol je postigao Mats Hummels u 50. minuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE