GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakitiću je ovo vjerojatno posljednja sezona u dresu Seville

Rakitiću je ovo vjerojatno posljednja sezona u dresu Seville
ZALAZAK KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2023 / 10:12
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, kojem za godinu dana istječe ugovor sa Sevillom, vjerojatno će odigrati posljednju sezonu u tom španjolskom prvoligašu jer mu uprava ne može dati novi ugovor pod istim financijskim uvjetima, rekao je u subotu klupski dužnosnik za Hinu.

“Ne vjerujem da će ugovor biti obnovljen”, izjavio je zamolivši za anonimnost.”Ivan je već u određenim godinama, a Sevilla mu neće ponuditi ugovor sličan onom koji ima sada jer joj financijska situacija to ne dopušta”, izjavio je.

Rakitiću, 35-godišnjem veznom igraču i dokapetanu Seville, ugovor istječe 30.lipnja 2024. godine.

Bivši hrvatski reprezentativac je u lipnju sa Sevillom osvojio Europsku ligu i tada izjavio medijima da se nada produženju ugovora na još koju godinu.

Sevillin predsjednik Jose Castro rekao je prije šest dana u intervjuu za portal Goal.com da su Rakitić i 36-godišnji defenzivni vezni igrač Fernando, kojem također za godinu dana istječe ugovor, “vanserijski igrači”

“Oni su naši referentni igrači ali sada smo usredotočeni na ljetni prijelazni rok i odlaske. Sigurno je da ćemo, kada dođe trenutak, napraviti nešto korisno za obje strane”, izjavio je Castro.Prošli mjesec je iz kluba otišao sportski direktor Monchi, koji je Rakitića dva puta dovodio u klub. Prvi put u siječnju 2011. iz Schalkea pa u rujnu 2020. iz Barcelone. Monchi je nakon nesuglasica sa članovima uprave prešao prošli mjesec u englesku Aston Villu, čiji je trener Unai Emery, nekadašnji trener Seville i Villarreala.Prošli mjesec je u medijima objavljena vijest da neimenovani klub iz Saudijske Arabije želi dovesti Rakitića, čija cijena iznosi oko 4 milijuna eura prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt.

Novi sportski direktor Victor Orta je 7.srpnja izjavio: “Iz Saudijske Arabije se čuje puno buke od strane bliskih osoba, no nije stiglo ništa na službeni način”.Dužnosnik napominje da Rakitić, stranac s najviše nastupa u povijesti Seville, niti ne razmišlja o odlasku sa stadiona Ramon Sanchez-Pizjuan.

“Odlazak nikada nije bila opcija u Ivanovoj glavi”, istaknuo je dužnosnik.

Rakitić, čija je supruga Raquel iz Seville, na kraju prošle sezone je rekao da bi htio po završetku igračke karijere ostati u Sevilli i raditi kao trener ili na nekoj drugoj funkciji.

“To će ovisiti o Ivanu, ali on vjerojatno želi još produžiti igračku karijeru”, napomenuo je dužnosnik.

Rakitić je za Sevillu odigrao 296 utakmica zabivši 49 golova i upisavši 59 asistencija.

Tagovi: Ivan Rakitić, Sevilla
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE