GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rađa: NBA je ranije bila bolja, sad radije gledam Euroligu

Rađa: NBA je ranije bila bolja, sad radije gledam Euroligu
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2021 / 11:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa kaže da je Luka Dončić izvanredan igrač, ali da se košarka u NBA promijenila nagore u odnosu na njegovo vrijeme.

„Podsjeća me mnogo na Bodirogu. Malo je krupniji, ali je momak sa ogromnim mu..ma i istim takvim košarkaškim talentom. Pokazao je veliku zrelost u ranoj dobi, uz to je i vrijedan. Mislim da je povukao prave poteze – od male minutaže u Realu, do velike minutaže i trofeja, pa tek onda odlazak u NBA. Mislio sam da mu je potrebna još jedna godina u Europi, ali iznenadio me je“, kaže Rađa za podcast the 1-ON-1, a prenosi Eurohoops.

Nekadašnji centar Boston Celticsa (1993-1997) upravo je na Dončićevom primjeru objasnio koliko se košarka u NBA ligi promijenila.

„Sin me je nedavno pitao: ‘Jesi li vidio što je Dončić učinio?’. Hajde, idemo pojasniti tu akciju – 7,8 sekundi, devet driblinga, tri finte šuta u reketu, a nitko ne dolazi na pomoć. U moje vrijeme? Ubili bi te u reketu – Barkley, Oakley, Mason, Laimbeer i slični bi ti otkinuli glavu ako bi probao poslije finte poentirati ispod njih“, kaže Rađa i dodaje:

„Svijet se promijenio, mislim da je NBA liga postala kao All-star utakmica gdje se obrana ne igra, a brojevi se nerazumno pumpaju. Ljudima se to dopada, ljudi plaćaju za to. Mene nije briga. Drugačija je era i moramo se prilagoditi na neke stvari – nešto je bolje, nešto nije. Mislim da NBA nije bolja jer je košarka bila bolja ranije. Radije gledam Euroligu nego NBA, tu učiniš 25 driblinga, igra se jedan na pet. Harden šutne 50 trica na utakmici i oni to zovu košarkom, ne sviđa mi se“.

Rađa zaključuje da je greška dovoditi u NBA igrače od 19 godina jer se oni teško nose sa velikim novcem koji rano dobiju.

Tagovi: Dino Rađa, Luka Dončić, NBA liga, Euroliga
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE