GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Profesor Baltazar bit će ambasador juda

Profesor Baltazar bit će ambasador juda
IKONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Nakon uspjeha na tatamiju Poreča i Praga, gdje su mladi hrvatski judaši i judašice pokazali kako je budućnost hrvatskog juda iznimno svijetla, Hrvatski judo savez najavio je novi veliki projekt.

Koristeći lik popularnog Profesora Baltazara, iz istoimenog animiranog filma, Hrvatski judo savez će promovirati osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks.

"Iznimno smo ponosni na ovu suradnju jer Hrvatski judo savez, kao perjanica hrvatskog sporta, na ovaj način pokazuje koliko je važno spajanje sporta, obrazovanja i znanosti. Ovo je samo nastavak suradnje nakon uključivanja u Znanstveni piknik, a zajedničkih planova imamo napretek";rekla je Renata Brkić iz udruge Profesor Baltazar.

Proučavanjem judo moralnog kodeksa, tim Hrvatskog judo saveza je s vrhunskim ilustratorom Nikom Barunom, osmislio i kreirao plakate, bojanku i memory karte s likovima iz popularnog animiranog filma Profesor Baltazar, koji je nastao 1968. godine i osvojio brojne nagrade u proteklih 50 godina.

"Fizika je praktički osnova juda, kao i stalno prilagođavanje na nove situacije i izazove. Zbog toga je Profesor Baltazar idealan ambasador hrvatskog juda, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Nismo morali previše objašnjavati kolegama iz europskog i svjetskog juda. Dosta njih je već čulo za Baltazara", rekla je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza te dodala:

"U vrijeme pandemije, u godini koja je iznimno zahtijevna na svim poljima, uvidjeli smo da je osam vrijednosti, koje čine judo moralni kodeks, potrebna cijelom društvu. Zbog toga se veselimo pozitivnim reakcijama najmlađih, kao i njihovih roditelja.

U narednom periodu Hrvatski judo savez će napraviti promociju projekta te ovim pozitivnim projektom razveseliti, kako članove judo obitelji, tako i šire društvo.

Osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks:

Čast

Skromnost

Pristojnost

Poštovanje

Samokontrola

Prijateljstvo

Iskrenost

Hrabrost

Tagovi: profesor Baltazar, Hrvatski judo savez
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE