GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prižmić osvojio juniorski Roland Garros

Prižmić osvojio juniorski Roland Garros
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 14:54
Autor: SEEbiz / index.hr
PARIZ - Hrvatski tenisač Dino Prižmić juniorski je pobjednik Roland Garrosa. Treći nositelj u finalu je pobijedio Bolivijca Juana Carlosa Angela Pradu sa 6:1, 6:4.

Prižmić je šesti Hrvat u pojedinačnoj muškoj juniorskoj konkurenciji koji igrao finale na nekom Grand Slam turniru te četvrti koji je osvojio naslov. Ivan Ljubičić je 1996. izgubio u finalu Wimbledona, a Mario Ančić je četiri godine kasnije izgubio u finalu Australian Opena i Wimbledona. Marin Čilić je 2005. osvojio Roland Garros, Borna Ćorić 2013. US Open, a prošle godine je Mili Poljičak bio najbolji na Wimbledonu.

Prižmić je na cijelom turniru izgubio samo jedan set. U osmini finala Čeh Maxim Mrva je dobio prvi set sa 6:4, a nakon toga je 17-godišnji Splićanin naredna dva uzeo sa 6:1 i 6:0.

U finalu je Prižmić sjajno krenuo protiv osmog nositelja. Odmah je poveo s 3:0 i nakon toga napravio još jedan break kojim je osigurao vodstvo u setovima. U drugom setu Prižmić je stigao do breaka kod 2:2 i nakon toga. U cijelom meču bolivijski tenisač je imao samo dvije prilike za break budući da je Prižmić blistao na servisu (četiri asa i 87 posto poena osvojenih na prvi servis).

Tagovi: Dino Prižmić, Roland Garros
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE