GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Willis Reed

Preminuo Willis Reed
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2023 / 22:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Preminuo je Willis Reed, nekadašnji NBA košarkaš koji se proslavio igrajući za New York Knickse. Reed je umro u 81. godini nakon teške bolesti srca, zbog koje već neko vrijeme nije mogao hodati.

Ostat će upamćen kao kapetan šampionske generacije New York Knicksa koja je osvojila dva naslova prvaka u prvoj polovici sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Reed je dvaput proglašen MVP-jem finala, sedam puta je bio All-Star igrač, a 1970. godine osvojio je nagradu MVP. Bio je poznat po svojoj dominaciji i snazi u igri ispod koša, ali i po dobrom šutu s poludistance. Kombinacija je to koju je u njegovo vrijeme posjedovao rijetko koji centar u NBA ligi.

Reedov najslavniji trenutak je izlazak iz svlačionice u zadnjoj utakmici NBA finala 1970. godine, kad je ozlijeđen vodio Knickse do prve titule. U Knicksima je proveo cijelu karijeru, igrao je od 1964. do 1974. godine. Dulje nije mogao zbog ozljede koljena koja mu je završila karijeru. U prosjeku je zabijao 18.7 poena i hvatao 12.9 skokova po utakmici.

Nakon igračke karijere Reed se bavio i trenerskim poslom, a od 1989. do 1996. godine je bio generalni menadžer (GM) tadašnjih New Jersey Netsa te je upravo on bio najzaslužniji za prelazak Dražena Petrovića iz Portland Trail Blazersa u Netse u kojima se legendarni kapetan hrvatske reprezentacije afirmirao kao NBA igrač i svojim predstavama otvorio put ostalim europskim igračima u najjaču ligu na svijetu.

Baš je Reed održao emotivni govor kad je Dražen Petrović uvršten u Kuću slavnih.

- To je bio možda moj najteži govor u životu. Uspio sam proći kroz to jer je Dražen poginuo prije devet godina. Da je prošlo manje vremena, ne znam bih li uspio govoriti, priznao je tada Reed.

Tagovi: Willis Reed, New York Knicks, New Jersey Nets, Dražen Petrović
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE