GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Tim Lobinger

Preminuo Tim Lobinger
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2023 / 11:47
Autor: SEEbiz / index.hr
BERLIN - Tim Lobinger, bivši europski i svjetski prvak u skoku s motkom, preminuo je nakon duge i teške bolesti. Bilo mu je 50 godina. Bivšem njemačkom atletičaru rak krvi dijagnosticiran je 2017. godine.

Godinu kasnije vjerovalo se da je pobijedio u ovoj borbi, ali rak mu se vratio 2020. godine. Umro je u četvrtak u Münchenu.

Lobinger je bio bivši svjetski dvoranski prvak i bivši dvostruki europski prvak. Na otvorenom osvojio je europsku broncu 2002. i srebro 2006. godine. Nakon kraja profesionalne atletske karijere radio je kao kondicijski trener u RB Leipzigu.

"Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U veljači su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, pozabaviti se sahranom i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše", rekao je Lobinger prije četiri mjeseca za Bild.

Otkrio je tada da na 193 centimetra visine ima tek 66 kilograma i da je polovicu prošle godine proveo u bolnici.

"To nije pravi život. Život vrijedan življenja odvija se izvan bolnice. Opet, uvijek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vrijedi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu provesti sa svojom obitelji", izjavio je tada.

Tagovi: Tim Lobinger
PROČITAJ I OVO
Sjajne vijesti za Dinamo na putu do Lige prvaka
POKLOPILO SE
Sjajne vijesti za Dinamo na putu do Lige prvaka
ZAGREB - Sjajne vijesti za Dinamo stižu iz Danske. Naime, jedan od uvjeta koji se mora poklopiti da Dinamo u kvalifikacije Lige prvaka krene iz posljednjeg, četvrtog pretkola jest da Kopenhagen ne bude prvak Danske.
Salihamidžić postaje sportski direktor HSV-a?
POSLOVI
Salihamidžić postaje sportski direktor HSV-a?
HAMBURG - Hasan Salihamidžić (47) radio je u Bayernu na ključnim pozicijama od 2017. do 2023. godine.
Nagelsmann šokirao popisom za Euro: Evo koje je velikane otpisao
ŠOKANTNO
Nagelsmann šokirao popisom za Euro: Evo koje je velikane otpisao
MUNCHEN - Julian Nagelsmann, njemački izbornik, šokirao je javnosti preliminarnim popisom igrača za Euro koje će se za mjesec dana igrati baš u Njemačkoj.
Stanišić se usprkos najavama sigurno vraća u Bayern
POVRATAK
Stanišić se usprkos najavama sigurno vraća u Bayern
MUNCHEN - Njemački Sky tvrdio je da hrvatski reprezentativni branič želi ostati u prvaku Bundeslige Bayer Leverkusenu, kamo ga je Bayern prošle godine poslao na posudbu, no Kicker je idući dan objavio drugačije informacije.
Tri kandidata za klupu Hajduka
TRENERI
Tri kandidata za klupu Hajduka
SPLIT - Pitanje nasljednika Jure Ivankovića ulazi u završnu fazu odgovora. Imena su se nizala, ali kako vrijeme prolazi sve je manje nagađanja oko izbora trenera. Bliži se kraj sezone, potraga za trenerom ušla je u završnu fazu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE