GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo bivši predsjednik Hajduka

Preminuo bivši predsjednik Hajduka
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 15:05
Autor: SEEbiz
SPLIT - U Splitu je 28. rujna nakon kratke i teške bolesti u 88. godini preminuo bivši nogometaš Hajduka i prvi predsjednik kluba u samostalnoj Hrvatskoj, dr. sc. Stjepan Jukić-Peladić, koji je bio i znanstvenik.

Doktor Stjepan Jukić-Peladić rođen je u Splitu 8. siječnja 1935. godine. Nakon završetka osnovne škole i Realne gimnazije u Splitu, u Beogradu je upisao Prirodoslovno-matematički fakultet i diplomirao je 1960. godine. Magistrirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1965. godine, a na istom fakultetu je i doktorirao 1973. godine.

S juniorima Hajduka je 1952. godine osvojio prvenstvo Jugoslavije, a kasnije je igrao za RNK Split, NK Srem iz Srijemske Mitrovice i NK Dubrovnik. Predsjednik Splita bio je kraće vrijeme 1988. godine, a predsjednik Hajduka bio je od 1990. do 1992. godine.

Tijekom dužnosničke funkcije u njegovom je sjećanju posebno mjesto zauzimalo osvajanje posljednjeg Kupa Jugoslavije u sezoni 1990./1991., kada je Hajduk golom Aleka Bokšića pobijedio Crvenu zvezdu. U prvoj nogometnoj sezoni u Hrvatskoj 1992. godine, Hajduk je s Jukićem na čelu osvojio prvenstvo države, a nedugo zatim i prvi Hrvatski nogometni super kup, te kup u sezoni 1992./93

Tagovi: Hajduk, Stjepan Jukić-Peladić
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE