GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Postignut ključni ključan za izgradnju maksimirskog stadiona!

Postignut ključni ključan za izgradnju maksimirskog stadiona!
SZADION
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2023 / 08:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U prosincu bi konačno trebao biti potpisan sporazum o zemljištu nužnom za izgradnju maksimirskog stadiona.

Grad Zagreb, država i Zagrebačka nadbiskupija našli su rješenje i postigli dogovor, govore informacije Sportskih novosti. To je najviše u interesu hrvatske reprezentacija i Dinama.

Tim sporazumom prevladat će se prva točka u projektu izgradnje novog maksimirskog stadiona. Druga etapa je još jedan novi stadion, manji, za 10-12 tisuća mjesta u Kranjčevićevoj ulici, kojeg je javno predstavio Grad i najavio njegovo financiranje. U isto doba treba riješiti sve papire za Maksimir, prije svega pitanje investitora. Spominju se Francuzi, građevinska tvrtka Bouygues koja je izgradila Stade de France, a u Zagrebu Zračnu luku Franjo Tuđman i, dakako, još jako puno toga, ali moguće su i druge opcije jer svim zainteresiranima šansa je na stolu. Po otvaranju novog objekta u ulici pjesnika Dinamo bi počeo privremeno igrati tamo, a u Maksimiru bi krenuli radovi.

HNS čini što može po tom pitanju, u Savezu su uvjereni kako se neće dogoditi da se napravi mali stadion u Kranjčevićevoj i na tome stane, kako ćemo doista za koju godinu moći kročiti na novi Maksimir. Za utorak i utakmicu Vatrenih s Armenijom još jednom su dali povjerenje starom zadnju, ali ne treba ni isticati da ga je vrijeme pregazilo.

Podsjećamo, Grad Zagreb je vlasnik zemljišta na kojem je stadion i okolni objekti, no Zagrebačka nadbiskupija tražila je povrat 300.000 kvadrata zemljišta. Taj spor nikad nije dobio epilog pred Gradskim uredom za imovinske poslove, a sad hoće. Nadbiskupija bi trebala dobiti odštetu u vidu zemljišta na drugim lokacijama u gradu na kojima će moći graditi nove crkve.

Kako bi stadiona u Zagrebu na kraju doista bilo, Grad Zagreb i država moraju odigrati ključnu ulogu.

Tagovi: maksimir, dinamo, hns, kranjčevićeva, kustić, milić, zagreb
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE