GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ponovno briljirali Dončić i Jokić

Ponovno briljirali Dončić i Jokić
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2023 / 07:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dva superstara s ovih prostora ponovno su odigrala čudesne utakmice.

Nikola Jokić je vodio Denver do pobjede nad Washingtonom (118:104) s 31 košem, 12 skokova i 7 asistencija te je tako srušio Luku Dončića, koji je do sada predvodio ligu po utakmicama s učinkom 30/10/5 u najvažnijim kategorijama.

No, Luka Dončić je u reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada i u dramatičnom porazu Dallasa protiv aktualnog prvaka Golden Statea (127:125) ostvario pothvat i to ozlijeđen. Nakon što je propustio pet utakmica zbog ozljede bedra, još uvijek nezaliječen morao je igrati protiv Warriorsa jer je u pitanju bio meč suparnika za play-off.

Dončić je dakle usprkos ozljedi, porazu, lošem šutu iz igre (11/27) i posebno za tricu (2/10), od čega je promašio dva šuta na samom kraju, ubacio 30 koševa. Tako nije bio samo najbolji strijelac utakmice protiv aktualnog NBA prvaka, nego mu je to bila čak 41. utakmica sezone s najmanje 30 poena, čime je postao rekorder Mavsa. To nije bilo sve sjajno što je napravio na ovom meču. Bio je i najbolji dodavač na meču sa čak 17 asistencija, a dodao je i 7 skokova.

Stephen Curry vodio je Golden State do pobjede s 20 poena i 13 asistencija, među kojima je i ona Draymondu Greenu za ključnu tricu na kraju. Jonathan Kuminga briljirao je s klupe. Bio je najbolji strijelac Warriorsa s 22 poena i šutom 9/11.

Mavsi su bez ozlijeđenog Kyrieja Irvinga izgubili važnu utakmicu od izravnih suparnika za doigravanje jer su Warriorsi ovom pobjedom došli do prednosti 2:1 u međusobnim utakmicama. Dallas je ujedno ovim porazom pao na ispod 50 posto uspješnosti ove sezone dok pokušava izbjeći play-in na Zapadu.

Tagovi: Luka Dončić, nikola Jokić, Denver Nuggets
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE