GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pletikosa daleko od Hajduka

Pletikosa daleko od Hajduka
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2020 / 12:09
Autor: SEEbiz
SPLIT - U vrijeme prvenstvene stanke puno je kadrovskih kombinacija u svim klubovima, a pogotovo u onima poput Hajduka, koji još nisu posložili piramidu struke.

Trener je Boro Primorac, ali još uvijek nije poznato hoće li na toj funkciji ostati i za proljetnu polusezonu s obzirom da je početkom studenoga na mjesto trenera došao s prefiksom "privremeni". Primorčeva osnovna dužnost je voditelj Akademije, a trener prve momčadi postao je silom prilika u trenutku kada Hajduk, 45 dana prije kraja polusezone, nije imao dugoročno rješenje, pišu Sportske novosti.

Drugo pitanje, ne manje važno nego prvo, jest pozicija sportskog direktora. Posljednjih dana puno se najavljivalo, u splitskim kuloarima često i pričalo, da bi Stipe Pletikosa mogao zasjesti na upražnjenu poziciju. Zasad od toga nema ništa, a pritom treba naglasiti kako je Jakobušić odavno poručio da bi novi sportski direktor trebao doći tek nakon izbora trenera.

- Sportskog direktora ćemo izabrati onog trenutka kada budem vjerovao u njega. On mora vjerovati u ono što pričam. Neki odmah odbiju, neke je teško dovesti, a neki koji dođu znaju način funkcioniranja. Kada budemo imali ime za trenera i sportskog direktora, onda ćemo ga objaviti. Nemojte misliti da sam ovo priželjkivao. Volio bih da to bude do kraja godine. Ako ne bude, bit će početkom nove - kazao je Jakobušić u božićnom razgovoru za Radio Split.

Rijetko predsjednik Hajduka izlazi u medije, ali znakovite su njegove poruke. I pritom imaju vremenski rok, imaju određenje ispunjenja cilja. Međutim, jasno je u startu da će Jakobušić u svakom bitnom izboru biti ograničen uskim izborom kadra i, dakako, novcem. Po pitanju sportskog direktora vjerojatno novac neće biti presudan, ali sigurno je da ima malo kandidata koji ispunjavaju visoke kriterije koje je Jakobušić postavio u stvaranju moćnog Hajduka.

Nema spora da bi Pletikosa bio u stanju zadovoljiti kriterij, ali pitanje je kakav sportski direktor treba Jakobušiću. Predsjednik je već izabrao trenera na određeno vrijeme za prvu momčad, potom smijenio i promovirao novog trenera B momčadi. Vratio je na posudbu Lovru Kalinića kao početak rekonstrukcije momčadi. Potezi su legimitimni i opravdani, tu nema spora, međutim, nakon tih promjena pitanje je treba li Jakobušiću sportski direktor ili se uvijek može sam baviti kadrovskim imenovanjima i promjenama?

Tagovi: Stipe Pletikosa, Hajduk, Lukša Jakobušić, Boro Primorac,
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE