GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrović: Bojana pustimo na miru, možda se i vrati

Petrović: Bojana pustimo na miru, možda se i vrati
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2023 / 17:13
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Aco Petrović, koji obnaša dužnost v.d. izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, danas je objavio popis igrača za pretkvalifikacijske utakmice za EP protiv Švicarske i Austrije.

Petrović je skratio popis od 26 igrača na 15 imena pa je u razgovoru za HRT objasnio zašto se odlučio baš za tih 15.

''To je praktički, što se tiče forme i kontinuiteta, najbolje što Hrvatska ovog trenutka može ponuditi. Prvo veliko natjecanje koje se objektivno očekuje je za dvije i pol godine. Kroz ove dvije i pol godine moramo stvoriti jezgru u ova dva prozora. Njima ćemo dodavati igrače profila Hezonje, Smitha..., nakon toga NBA igrače, ali smatram da je ova jezgra bitna da može nositi ovaj profil utakmice'', rekao je Petrović pa objasnio slučaj Luke Božića, koji je naknadno uvršten na popis:

''Išao sam jednom drugom linijom, htio sam pružiti puno više prostora igračima od 20-21 godine, no shvatio sam da je pred nama iznimno zahtjevno ljeto i da nam je ova akcija iznimno bitna tako da nam svi najbolji igrači ovog trenutka dostupni budu tu na terenu i da svatko od njih ima pravo pokazati na terenu da ima mjesto u reprezentaciji.''

Bojan Bogdanović je ovih dana rekao kako više neće igrati za reprezentaciju. Petrović je komentirao i tu temu.

''Ja znam kako on funkcionira, treba jednostavno ostaviti Bojana na miru i raditi sve kao da Bojan više nikada neće zaigrati za reprezentaciju, ali ako se stvori dobra priča pa se Hrvatska plasira sljedeće godine na Olimpijske igre u Parizu, zašto ne?'' zaključio je Aco.

Tagovi: aLEKSANDAR pETROVIĆ, bOJAN bOGDANOVIĆ, Mario Hezonja
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE