GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perkovac: Vjerujem da ću ostati izbornik

Perkovac: Vjerujem da ću ostati izbornik
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2024 / 13:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jutro nakon trećeg uzastopnog poraza u drugom krugu Europskog prvenstva, 30-35 od Islanda, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac je razloge pada u igri kako turnir u Njemačkoj odmiče pronašao u slaboj fizičkoj pripremljenosti svojih igrača.

“Mi jednostavno nemamo fizičku kondiciju da se nosimo s vrhunskim ekipama. Kako turnir odmiče, mi sve teže držimo tempo s takvim ekipama. Većina naših igrača igra u hrvatskoj ligi koja je toliko jaka da bismo Valter i ja još i sada mogli igrati tamo. Kako bi igrao tu ligu, ne moraš biti na nikakvom fizičkom nivou. A na turniru igraš svaka dva dana i to s protivnicima koji su praktički isti kao ti ili bolji od tebe. Imamo reprezentaciju koja ima potencijal, ali trenutačno ovisimo o mladim igračima koji nisu nositelji igre u svojim ekipama. Za većinu igrača ovo je prvo veliko natjecanje i oni moraju proći proces sazrijevanja. Jednoj Švedskoj je trebalo osam godina da se vrati na sadašnju razinu, što znači da ovo nije lak posao”, kazao je Perkovac.

Hrvatska je kolo prije kraja natjecanja u drugoj fazi posljednja u skupini sa samo jednim osvojenim bodom i bez izgleda za plasman u polufinale, a u srijedu ju od 20.30 sati u Koelnu očekuje još dvoboj s domaćinom Njemačkom koja je s pet bodova druga u skupini te u situaciji kako joj pobjeda protiv Hrvatske osigurava prolazak u polufinale.

“Volio bih da moja ekipa odigra tu utakmicu na razini kakva je bila u prvom dijelu. Njemačka igra vrlo borbeno, ratoborno, kvalitetom sigurno nije na razini Njemačke od ranije, ali te može samljeti svojom energijom. Imaju golmana koji skida puno lopti, Wolff ih drži u igri za medalje”, najavio je Perkovac susret protiv Njemačke, a onda se osvrnuo i na svoj status nakon prilično neuspješnog vođenja reprezentacije na prvom velikom natjecanju u ulozi izbornika:

“Uvjeren sam kako ću ostati izbornik, ali isto tako sam uvjeren da tko god vodio ovu momčad, ona se može se razviti u jaku ekipu. No, svaki od tih igrača morat će sam odlučiti i početi ulagati u sebe, možda angažirati i kondicijskog trenera koji će ih dovesti u optimalno fizičko stanje”.

Tagovi: perkovac, rukomet, klarica, kuzmanović
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE