GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perkovac objavio popis, pozvao i neke već otpisane zvijezde

Perkovac objavio popis, pozvao i neke već otpisane zvijezde
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2023 / 16:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Goran Perkovac objavio svoj prvi popis: Povratak otpisanih >HrvojeObjavljenoprije 3 minute Foto: Screenshot 6. ožujka okupit će se rukometna reprezentacija, po prvi put pod vodstvom novog izbornika Gorana Perkovca.

Razlog okupljanja su utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, koje će se odigrati protiv Nizozemske u gostima i kod kuće. Puno smo čitali o tome koga bi Perkovac mogao zvati, a glavna tema bili su neki od igrača koji dugo nisu igrali u reprezentaciji poput Manuela Štrleka. Sve dileme novim su popisom otklonjene, a Perkovac je održao svoju riječ i u reprezentaciju ponovno pozvao “otpisanog” Štrleka, kao i povratnika Stepančića, uz neka nova imena i igrače koje nismo viđali u zadnje vrijeme u reprezentaciji.

U odnosu na reprezentaciju koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u siječnju ove godine, na popisu više nema vratara Dine Slavića, kružnih napadača Željka Muse, Leona Šušnje i Nikole Grahovca, specijalista za obranu Jakova Gojuna, zatim Luke Šebetića i Lovre Mihića. Od novih igrača tu su povratnici Marin Šego na vratima, Manuel Štrlek te oporavljeni David Mandić na lijevom krilu. Povratnici na crtu su Ilija Brozović i Veron Načinović. Zdrav je i vraća se na svoje mjesto lijevog vanjskog Tin Lučin. Na poziciji desnog vanjskog su nakon saznanja da Ivana Martinovića čeka operacija, tri nova igrača, Luka Stepančić koji se vratio nakon dvije godine i brojnih operacija, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš. Novo ime je i desno krilo Mario Šoštarić koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju 25. siječnja ove godine.

Istodobno, novi izbornik je kompletirao stručni stožer reprezentacije. U njemu su: Boris Dvoršek kao pomoćni trener te Valter Matošević kao trener vratara. Ostatak stožera je isti kao što je bio i do sada. To znači da su i dalje fizoterapeuti Željko Kercel i Filip Šimunović, doktor Domagoj Gajski, tehniko Zdravko Mirilović, team manager Ivica Maraš, direktor Ivica Udovičić te video analitičar Zoran Čulk.

Vrijedi napomenuti i da se među rezervama nalaze sljedeći igrači: Dino Slavić, Davor Ćavar, Tomislav Severec, Šime Ivić, Ivan Čupić, Paolo Kraljević, Nikola Grahovac i Karpo Sirotić. Hrvatska će 8. ožujka gostovati kod Nizozemske, a utakmica u Hrvatskoj odigrat će se 12. ožujka. Hrvatska je jedina reprezentacija u skupini koja je slavila u obje svoje utakmice, tako da bi nakon ovog dvomeča mogla osigurati prvo mjesto u skupini kvalifikacija.

Fotografija: Hrvatski rukometni savez

Tagovi: Goran Perkovac, Boris Dvoršek, Manuel Štrlek, Marin Šego, Valter Matošević
PROČITAJ I OVO
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE