GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pašalić približio Rijeku tituli

Pašalić približio Rijeku tituli
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2024 / 22:02
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Rijeka je u derbiju na Rujevici s 1:0 pobijedila Hajduk i na vrhu se odvojila od Dinama na pet bodova razlike. Strijelac je bio Marco Pašalić u 70. minuti.


Bila je to sedma uzastopna pobjeda Rijeke u svim natjecanjima, te 12. u 13 odigranih susreta ove godine, dok je Hajduk upisao već četvrti uzastopni poraz i praktički ispao iz borbe za krunu.

Bio je to još jedan derbi sa stranim sucima. Dvostruki program na Poljudu između Hajduka i Dinama sudili su Nijemac Daniel Siebert i Talijan Fabio Maresca, dok je dvoboj na Rujevici vodio Rumunj Horatiu Fesnic.

Počelo je čvrsto i tvrdo bez previše rizika s obje strane. Prvu polupriliku vidjeli smo u 18. minuti kada je Marco Pašalića s 18 metara pucao preko gola. Uzvratio je Hajduk u idućem napadu, ali nitko nije ispratio prizeman ubačaj Dialla koji je prošao kroz kazneni prostor. U 26. minuti s 20-tak metara je zaprijetio Mirko Marić, ali je pucao ravno u Ivana Lučića, koji je uz manje poteškoće ukrotio njegov udarac. U 30. minuti je probao Toni Fruk s 25 metara, ali bez opasnosti za Lučića.

Rijeka je prva zaprijetila i u nastavku. U 47. minuti je Pašalić pucao s 25 metara, a Lučić je skrenuo loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta, pokušao je Marić glavom, ali nije bio precizan. Trenutak odluke dogodio se u 70. minuti. Pjaca je povukao po lijevoj strani pokušavši proigrati Fruka, a ovaj je proslijedio loptu prema Pašaliću koji je ostao sam i zakucao loptu u bliži Lučićev kut.

Hajduk je mogao do izjednačenja u 76. minuti, Perišić je ubacio, a Trajkovski loše pucao glavom. Tri minute kasnije Perišić je pucao nakon ubačaja s desne strane, ali nije pogodio okvir gola. Rijeka sada vodi sa 65 bodova, Dinamo ima 60, ali i susret manje, dok je Hajduk treći sa 55 bodova. Istra je osma s 28 bodova, a zadnje dvije pozicije drže Slaven Belupo (27) i Rudeš (7).

Tagovi: pašalić, rijeka, hajduk, sopić, perišić
PROČITAJ I OVO
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
Sergeju Jakiroviću preminula majka
SUĆUT
Sergeju Jakiroviću preminula majka
ZAGREB - Dinamo u nedjelju u 19:30 na Rujevici igra veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a, a uoči utakmice Dinamov trener Sergej Jakirović (47) doživio je veliku obiteljsku tragediju.
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE