GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je prava istina o Michaelu Schumacheru

Ovo je prava istina o Michaelu Schumacheru
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2020 / 13:25
Autor: SEEbiz / 24 sata
ZAGREB - Michael Schumacher (51) je budan, diše, srce mu ima lijep ritam. Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je renomirani neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije riječi prenosi 24sata.

Svijet je tako konačno po prvi put doznao što se ustvari događa s najslavnijim vozačem Formule 1 u povijesti nakon što je 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u Marbelli. Od tada pa sve do danas, Schumijevo liječenje obavijeno je velom tajne, no riječi neurologa Riederera daju nadu u Schumijev oporavak.

Ipak, tvrdi da bi ovakvo stanje nažalost moglo biti i konačno.

- Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara.

Podsjetimo, tog 29. prosinca 2013. godine, Michael Schumacher bio je na skijanju u francuskim Alpama. Legendarni vozač Formule 1 pao je izvan obilježene staze. Vijest da se Schumacher ozlijedio na skijanju prostrujila je internetom, prve informacije bile su da se radi o lakšoj ozljedi, ali to je, nažalost, bila pogrešna informacija.

Michael je u francuskim Alpama, gdje u vlasništvu ima kolibu u planinama, bio na odmoru, a čim se pročula vijest da je u teškom stanju, odmah je u bolnicu u Grenobleu dojurio jedan od najboljih francuskih neurokirurga, Gerard Saillant, dobar Schumijev prijatelj koji ga je operirao i 1999. godine nakon nesreće na utrci u Silverstoneu.

Obzirom na težinu Michaelove ozljede, stručnjaci su rekli kako bi Nijemac gotovo sigurno umro na mjestu da nije nosio kacigu. Ona mu je spasila život.

U karijeri je Schumacher imao nekoliko velikih nesreća u Formuli 1.

U Silverstoneu se na Velikoj nagradi Velike Britanije 1999. godine sa 107 kilometara na sat zabio u zid. Zadobio je dvostruki prijelom desne noge uz obilno krvarenje.

Ipak, uspio se uspješno oporaviti te se vratio na stazu i u sljedećih nekoliko sezone ispisao povijest Formule 1.

Novu veliku nesreću Michael je doživio 2009. godine kada je pao s motora i ozlijedio vratne kralješke. Iako je prilikom pada glavom udario u stazu, kaciga ga je spasila, pa je iz bolnice otpušten vrlo brzo.

Tagovi: Michael Schumacher, Erich Riederer
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE