GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je lista koju će podržati Bad Blue Boysi i ostali navijači Dinama

Ovo je lista koju će podržati Bad Blue Boysi i ostali navijači Dinama
IZBORI U DINAMU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2024 / 21:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lista “Dinamovo proljeće” objavila je na svojim društvenim mrežama poziv svim članovima Dinama za skupljanje potpisa podrške za nadolazeće, prve izbore u aktualnom prvaku Hrvatske u nogometu.

Od ponedjeljka, 5. veljače svakim radnim danom od 10h do 20h i subotom od 10h do 16h svi zainteresirani moći će potpisati listu podrške u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37.

Ovom objavom i službeno je u izbornu utrku za 25 mjesta u novoj skupštini ušla lista kojoj će podršku dati i Bad Blue Boysi, kao i navijači sa svih ostalih tribina stadiona, te Dinamovke i Dinamovci koji su godinama tražili demokratske promjene u klubu.

Iako je zbog toga “Dinamovo proljeće” kolokvijalno nazvana navijačkom listom na njoj će mjesta naći brojni ugledni poslovni i akademski profili ljudi s bogatim životopisom i iskustvom. Time navijači žele prenijeti u djelo ideju da u tijelima kluba budu iskusne osobe iz poslovnog i akademskog svijeta koje mogu pomoći daljnjem razvijanju kluba, rezultatskoj izvrsnosti te jačanju njegovog identiteta i značaja u našem društvu.

Tako će na listi biti i aktualni članovi Izvršnog odbora GNK Dinamo Ivan Nauković i dr. sc. Dubravko Skender koji su legitimitet za te pozicije stekli potporom više od 7000 učlanjenih navijača prije godinu dana. Oni su uz podršku sedam povjerenika navijača i ostalih volontera u radnoj skupini za izmjenu statuta ostvarili pokretanje demokratskih procesa te prve izbore u povijesti Dinama.

Ivan Nauković je vlasnik brzorastuće Pivovare Medvedgrad, a dr. sc. Dubravko Skender je član Uprave Zubak grupe.

Osim njih za listu će kandidirati i Goran Kovačević, član uprave za razvoj tvrtke Infinum, jedne od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj, kao i Bogdan Drakulić, predsjednik uprave PBZ Leasinga.

U timu članova Dinama između kojih će se krojiti lista jest i Frano Šušnjara. Riječ je dugogodišnjem visokopozicioniranom menadžeru u automobilskoj industriji koji je na vodećim pozicijama radio proteklih 13 godina u Brazilu, Kini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Poljskoj i Francuskoj. Povratkom u Hrvatsku, sa svojim znanjem i iskustvom, odlučio je pomoći klubu kojeg je godinama bodrio na gostovanjima po Hrvatskoj i Europi.

Za listu kandidiraju i Zrinko Hržić, generalni direktor Egis Road Operation Croatia, Krešimir Mlinarić, član regionalnog menadžmenta za BE-terna grupu te vanjski predavač na Fakultetu primijenjene matematike i informatike u Osijeku. Timu “Dinamovog proljeća” pridružio se i Renato Radačić, jedan od vodećih projektnih konzultanata u Hrvatskoj s više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u vodećim regionalnim kompanijama.

Potvrđeno je kako će svoje mjesto na listi imati i Tomislav Globan, te Mislav Ante Omazić, profesori na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Omazić je nositelj katedre za organizaciju i menadžment sa širokim dijapazonom područja interesa u menadžmentu, projektnom menadžmentu, menadžmentu promjena, vodstvu, poslovnoj etici i društvenoj odgovornosti poduzeća. Tomislav Globan osim cijenjenog rada u sportskoj analitici, zbog koje je postao poznat široj javnosti, predaje na katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj između ostalog i kolegij ekonomije sporta.

Na listi će se tražiti i mjesto za Zvonimira Manenicu koji je član Uprave Vaillant grupe za financije u jugoistočnoj Europi, Roberta Penezića, direktora tvrtke Monri Payments koja je lider u kartičnom poslovanju, nekadašnjeg predsjednika Uprave Olivala i sadašnjeg predsjednika KK Dinamo Zagreb Marijana Pojatinu.

Timu “Dinamovog proljeća” pridružili su se i Neven Lamza, voditelj tima općih poslova tvrtke Raiffeisen mirovinsko društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, Kristijan Tudja, proizvodni inženjer u IT tvrtki Infobip, Aleksandar Ekart, pravnik s 37 godina iskustva u vanjskoj trgovini u lancu opskrbe, prometa i marketinga, Tomislav Fresl iz Agencije za mobilnost i programe EU, te Dario Lihtenvalner, realizator na Nova TV.

Za listu “Dinamovo proljeće” kandidati su i povjerenici kluba koji su kao dosadašnji članovi skupštine kluba omogućili novi statut Dinama. Riječ je o ljudima iz privatnog poduzetništva poput Igora Kabeleka ili Kreše Barića poznatijeg kao najvećeg kolekcionara Dinama, zatim doktora povijesti Domagoja Novosela, magistra kineziologije i glavnog tajnika Hrvatskog društva za povijest sporta Frana Đuranca, kao i Mariu Dubiću, Slavku Sragi i Branku Komorskom.

Tijekom idućeg tjedna lista “Dinamovo proljeće” će objaviti i program kojim misle pridobiti Dinamovce da im dadu povjerenje za ulazak u Skupštinu. Temelj programa osim rezultatske izvrsnosti prve momčadi u HNL-u i u europskim natjecanjima bit će odgovorno i transparentno poslovanje kluba. To znači da se želi poticati rast prihoda u klubu mimo transfera i nagrada UEFA-e, kao i bolja iskoristivost potencijala ustroja kluba. Pitanje stadiona za listu “Dinamovo proljeće” je strateško pitanje, kao i pitanje identiteta kluba kao središnje teme kampanje kroz kvalitetniji rad omladinskog programa, jačanje članstva kluba i aktiviranja bivših legendi u svakodnevnom životu.

Izbori za Skupštinu Dinama održat će se 2. ožujka od 9h do 19h, a glasati mogu svi članovi kluba koji su platili članarinu za 2023. i do 15. veljače za 2024. godinu.

Tagovi: Dinamo, BBB, nauković, skender, medvedgrad, lamza, drakulić, šušnjara, barić, globan, omazić
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE