GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otkazan probni vaterpolo turnir uoči OI u Tokiju

Otkazan probni vaterpolo turnir uoči OI u Tokiju
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 12:59
Autor: SEEbiz / H

TOKIO - Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju potvrdili su u utorak da su prisiljeni otkazati probni vaterpolo turnir koji je 10. i 11. travnja trebao biti održan u Tatsumi vaterpolo centru.

Japanski mediji navode da je do otkazivanja turnira došlo zbog zabrane ulaska u Japan inozemnim službenim osobama, što je rezultat strogih protuepidemijskih mjera koje su trenutačno na snazi.

Izvještajna agencija Kyodo navodi da bi turnir mogao biti odigran u kasnijem terminu.

Vaterpolo turnir nije jedini testni događaj koji nije održan u predviđenom terminu, a upitno je hoće li biti moguće izvesti i preostalih 17 predviđenih probnih natjecanja.

Naime, Svjetska plivačka federacija (FINA) je još prošli tjedan objavila da razmišlja o premještanju olimpijskih kvalifikacijskih natjecanja koja su bila predviđena za održavanje u Japanu. U travnju (18.-23.4.) je tako u Tokiju trebalo biti održano natjecanje Svjetskog kupa u skokovima u vodu, a za svibanj (1.-4.5.) su bile predviđene olimpijske kvalifikacije u sinkroniziranom plivanju. Krajem sljedećeg mjeseca (29.-30.5.) Fukuoka je trebala ugostiti kvalifikacijska natjecanja u daljinskom plivanju.

Prema podacima iz kalendara natjecanja dostupnim na službenom internetskom portalu FINA-e (fina.org) sva tri spomenuta događaja su otkazana.

Japanski triatlonski savez je u ponedjeljak objavio da je otkazano natjecanje Svjetskog kupa, koje je trebalo biti održano u svibnju u Osaki. Razlozi otkaza vezani su za sadašnje zabrane koje su na snazi kroz protuepidemijske mjere.

Iako se ne radi o testnom natjecanju, to je za 130 triatlonaca iz 30 zemalja trebalo biti jedno od posljednjih kvalifikacijskih natjecanja za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje bi trebale započeti 23. srpnja i trajati do 8. kolovoza.

Tagovi: probni vaterpolo turnir uoči OI u Tokiju, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE