GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnovana Unija europskih nogometnih klubova

Osnovana Unija europskih nogometnih klubova
PROTIV BOGATIH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2023 / 18:59
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europski nogometni klubovi koji se osjećaju marginaliziranima od strane bogatih klubova Lige prvaka, Europskog nogometnog saveza (UEFA) i Udruga europskih klubova (ECA) osnovali su u ponedjeljak u Bruxellesu Uniju europskih klubova (UEC).

Pokrenut u Bruxellesu gdje će imati svoje sjedište, UEC namjerava "dati glas" za oko 1400 klubova koji nisu zastupljeni u trenutnom upravljanju kontinentalnim nogometom, jer ne igraju u jednom od tri europska natjecanja, objasnio je jedan njegovih predstavnika, stručnjak za sportski marketing William Martucci.

Ova nova struktura s nejasnim konturama, koja nema ni upravljački tim ni statute, tijekom svoje prezentacije obznanila je registraciju četrdesetak klubova iz 25 zemalja, među kojima je i Lokomotiva Zagreb, kako navodi agencija AFP.

UEC, daleko od pokretanja pobune usporedive s prekinutim pokušajem dvanaest elitnih klubova u Superligi u proljeće 2021., predstavlja se kao "društveni partner" organizacija igrača i navijača i nadopuna Udrugi europskih klubova (ECA).

"Nije riječ o zamjeni ECA-e, već o pružanju protuteže utjecaju koji veliki klubovi preko ECA-e imaju na upravljanje i financije europskog nogometa. Nova skupina ima za cilj dobiti mjesta u UEFA-inim tijelima odlučivanja", uvjeraca specijalistica sportskog prava Katarina Pijetlović predstavljajući strukturu.

Ni UEFA ni ECA nisu željeli komentirati dolazak ovog novog igrača u nogomet, dok dvije strukture zajedno vode unosna europska klupska natjecanja. ECA, rođena 2008. i koja sada ima više od 300 klubova-članica, također ima ugovor s FIFA-om, koji pokriva i međunarodni kalendar i kompenzacije za klubove koji puštaju svoje internacionalce za utakmice reprezentacija.

Šesterostruki pobjednik Europske lige Sevilla i engleski Crystal Palace također su članovi nove udruge.

Tagovi: Katarina Pijetlović, Unija europskih nogometnih klubova, UEFA, Udruga europskih nogometnih klubova, Aleksander Čeferin, Lokomotiva
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE