GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oršić o mogućem povratku u Dinamo: To je moj klub‘

Oršić o mogućem povratku u Dinamo: To je moj klub‘
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 17:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mislav Oršić dobro se oporavlja od ozljede križnog ligamenta koljena i živi u nadi da će zaigrati za Vatrene na Euru u Njemačkoj.

 Teška je ozljeda i dug oporavak, ali sve ide odlično. Počeo sam lagano trenirati i na terenu, sad mi je puno lakše to podnijeti jer imam osjećaj da sam se vratio nogometu i lopti. Nije više samo teretana, pumpanje mišića i terapije... Sve ide svojim tijekom – kazao je Oršić koji je cijelu 2023. godinu po pitanju reprezentacije bio gledatelj.

- Teško mi je gledati nogomet jer zapitam se gdje sam ja, a gdje su drugi. Pratio sam sve, naša reprezentacija je uvijek bila najbolja kad je bilo najpotrebnije, tako je zaključila i ove kvalifikacije. U prošlim kvalifikacijama za Katar također smo odlučivali sve u zadnjoj utakmici i izborili Rusiju, jednako je bilo i sada. Bio sam siguran da ćemo uspjeti.

Kako mu je bilo gledati Dinamo koji ima tešku polusezonu?

- Slično kao i reprezentaciju. Dinamo je najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj i mislim da će to na kraju izvući. Znalo je biti tako i prijašnjih godina, u sezoni 2021/22. također smo bili u prvom dijelu prvenstva loši, treći-četvrti, a potom smo osvojili naslov prvaka. Nije lako igrati na dva fronta, čim jedan ili dva rezultata nisu dobra odmah mediji počnu pisati naveliko o tome i to uđe u psihu igrača. Utječe na samopouzdanje, ali moraju biti jaki i izdržati.

Puno se komentira da Dinamo nije našao prave zamjena za asove koji su otišli. Vidite li svojega nasljednika u Maksimiru ili ga nema?

- To je teško pitanje. Sad su igrali Vidović i Špikić. Imaju veliki potencijal, iako javnost sve gleda kroz rezultate i poziciju na ljestvici. Vidjet će se na kraju sezone. Kad Dinamo bude prvi onda će mediji pisati kako su dobro igrali i koliko su golova zabili.

Oršić je pod ugovorom s turskim Trabzonsporom iako zbog ozljede na pripremama za njega nije zaigrao u službenoj utakmici. U međuvremenu trener više nije Nenad Bjelica koji ga je doveo, on je već u Union Berlinu, a Trabzonspor vodi Abdullah Avci.

- Čuo sam se s trenerom prije mjesec dana, rekao je da se u mojem statusu ništa ne mijenja, da jedva čeka da se vratim. Problem je što trener ne govori engleski jezik pa moram vidjeti kako ćemo komunicirati.

Na treningu u Maksimiru kraj njega je bio fizioterapeut u Dinamovoj opremi. Navijači bi ga rado vidjeli opet u plavom dresu. Je li to samo želja ili ima nešto u tome?

- Ne. Nema. Jako puno ljudi voli Dinamo, taj fizioterapeut je bio junior Dinama pa mu je još od tada ostao šuškavac. Opet, Dinamo je moj klub i nikad se ne zna što će biti u budućnosti.

- Normalno. To mi je jedan od velikih ciljeva. Prvo da se dovedem u red, da budem zdrav, a onda ćemo vidjeti.

Tagovi: Mislav Oršić, Dinamo, dalić
PROČITAJ I OVO
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
TRANSFERI
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
PARIZ - Nakon što je prije nepune dvije godine stigao podno Vezuva za "samo" 13,3 milijuna eura, Hviča Kvarachelia mogao bi do vrha napuniti klupsku blagajnu Napolija.
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
NBA PLAYOFF
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
MINNEAPOLIS - Košarkaši Minnesota Timberwolvesa pobijedili su Dallas Maverickse 105:100 u četvrtoj utakmici konferencijskog finala Zapada te tako izbjegli "metlu" i eliminaciju iz doigravanja NBA lige.
Zvonimir Boban ima novi angažman
ANGAŽMAN
Zvonimir Boban ima novi angažman
ZAGREB - Zvonimir Boban (55) bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka, objavio je talijanski medij.
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
PROJEKTI
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
ŠIBENIK - Šibenik je danas predstavio "mega projekt", kako je nazvan u službenom pozivu, odnosno projekt i idejno rješenje izgradnje novog i modernog stadiona Šubićevac.
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
ODLUKE
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
BEOGRAD - Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi danas bi trebao objaviti popis od 26 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo, a kako prenose beogradski mediji, Nemanja Radonjić neće biti na popisu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE