GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oproštaj nogometaša Rijeke od Europe

Oproštaj nogometaša Rijeke od Europe
KONFERENCIJSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2022 / 21:00
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Nakon što su nogometaši švedskog Djurgardena slavila na Rujevici 2-1 pobijedili su i na domaćem terenu, s 2-0 (0-0), Rijeku koja se tako u drugom pretkolu Konferencijske lige oprostila od ovosezonskih nastupa u Europi.

Rijeka je u uzvratu odigrala nešto žešće i odlučnije nego li u prvom susretu, pogotovo se to odnosi na prvih 45 minuta u Stockholmu, no na kraju je to bilo premalo za prolaz dalje. Djurgarden je Rijeku slomio u drugom poluvremenu kada je postigao oba pogotka. Strijelci su bili Hien u 55. i Banda u 84. minuti.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo agresivno s obje strane te dosta nervozno, ali treba naglasiti kako su igrači Rijeke izgledali odlučnije i borbenije nego li u prvom susretu na svojoj Rujevici.

Posebno su razigrani bili Ampem i Frigan koji su bili najveća prijetnja domaćem sastavu, a upravo je u 25. minuti Prince Ampem glavom pogodio domaću mrežu nakon ubačaja. No, pritom je igrač Rijeke bio u zaleđu te hrvatska momčad time nije nadoknadila minus iz prve utakmice.

Igralo se energično, iako su prave prilike na obje strane bile rijetke. Najbolju šansu imao je Djurgarden u 44. minuti. Lopta upućena od Osora je došla do Radetinca koji je u padu pogodio gredu riječkih vrata, a odmah nakon toga je Vučkić opasno zaprijetio na drugoj strani.

Drugo poluvrijeme mnogo je bolje otvorio Djurgarden koji je napadao u valovima prema Labroviću, a Rijeka je pokleknula u 55. minuti. Stvorena je gužva ispred riječkog vratara, a na loptu je naletio Isak Hien te je pospremio u mrežu za domaće vodstvo.

Nakon gola Djurgarden je primirio sa svojim napadima, a Rijeka je do kraja prilično bezuspješno pokušala zakomplicirati ovaj uzvratni susret. Čak štoviše, sve je zaključeno novim golom Djurgardena. U 84. minuti je konačnih 2-0 postavio Emmanuel Banda.

U nastavku četvrtka Osijek na domaćem terenu igra uzvrat drugog pretkola Konferencijske lige protiv kazahstanskog Kizilžara. U prvom ogledu Osječani su u gostima slavili 2-1. U trećem pretkolu u natjecanje će se uključiti i Hajduk koji čeka boljeg iz susreta Puskas Akademije i Vitorije iz Guimaraesa.

Konferencijska liga, 2. pretkolo (uzvratna utakmica):

Djurgarden - Rijeka 2-0 (Hien 55, Banda 84); prva utakmica 2-1

Tagovi: Djurgarden, NK Rijeka,
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE