GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OI: Kanuist Marinić u samoizolaciji

OI: Kanuist Marinić u samoizolaciji
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 15:01
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Matija Marinić, prvi hrvatski sportaš koji je stigao u Tokio na Olimpijske igre, završio je u samoizolaciji.

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama u Japan je došao prije tjedan dana, a jutros je dobio odluku da idućih tjedan dana mora provesti u karanteni. Naime, jedan od putnika s leta kojim su Marinić i njegov trener Stjepan Perestegi stigli u Japan, zaražen je koronavirusom.

Njih dvojica tvrde da je odluka japanskih organizatora Olimpijskih igara puna nelogičnosti te da opasno ugrožava njihov nastup na Igrama.
"Iza nas je deset dana svakodnevnog testiranja na koronavirus od čega smo osam testova napravili u Japanu. Cijepljeni smo, nemamo nikakvih simptoma i odlično se osjećamo. Razočarani smo što nam je naprasno prekinut ciklus treninga. Uz pauzu od tjedan dana koliko još moramo provesti u karanteni, moj nastup na Olimpijskim igrama za koji se pripremam čitav život, postaje upitan. O zarazi putnika ne znamo nikakve detalje – je li putovao zaražen ili mu je zaraza utvrđena prije dan, dva…“, kazao je Marinić.

Uz Marinića s istog su leta u samoizolaciju poslana još dva natjecatelja na Igrama – kajakašica iz Ukrajine i Marinićev konkurent kanuist iz Kanade.

"Već pri slijetanju u Japan uočili smo mnoštvo nelogičnih pravila i postupaka vezanih uz aktualnu epidemiju, no naš slučaj pun je apsurda. U samoizolaciju nisu poslani svi sportaši s našeg leta. Tako treninge uredno nastavljaju oni iz Slovenije i s Novog Zelanda koji su cijelo vrijeme s nama bili u istom „balonu“. Od jutra prigovore šaljemo na stotine adresa i nadamo se da će netko razuman za njih imati sluha. Spremni smo maksimalno se žrtvovati - ne kontaktirati s drugima i ne koristiti zajedničke prostorije, ali tražimo da nam se omogući treniranje na stazi. Znamo da je to moguće jer su u posebnom terminu kada je staza u potpunosti prazna, trenirali Britanci čija je nacija na popisu onih visoko rizičnih zbog delta soja koronavirusa koji se širi njihovom zemljom. Uskraćivanje treninga dijelu sportaša bez jasnih objašnjenja i dosljednog držanja pravila nagriza duh olimpizma – fair play“, istaknuo je trener Perestegi.

Marinić (31) svoj prvi nastup na OI ima 25. srpnja. Olimpijske igre održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine. U Olimpijsko selo sportaši će moći ući tek tjedan dana prije Igara, a nakon nastupa u roku od dva dana moraju napustiti Japan. Zbog rigoroznih epidemioloških pravila neki hrvatski sportaši neće sudjelovati na otvaranju, a neki na zatvaranju Olimpijskih igara.

Tagovi: Matija Marinić, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE