GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi rekord LeBrona

Novi rekord LeBrona
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 08:57
Autor: SEEbiz / Index.hr
LOS ANGELES - LeBron James utakmicu zaredom LeBron James morao je raditi prekovremeno kada to nitko nije očekivao. LA Lakersi su tek nakon produžetka svladali Oklahoma City 119:112.

James je na terenu proveo 42 i pol minute, a bez Anthonyja Davisa, koji je propustio susret zbog upale tetive, morao je biti u najboljem izdanju da prvacima donese pobjedu protiv suparnika s dna konferencije.

Ostvario je triple-double s 28 koševa, 14 skokova i 12 asistencija uz po dvije osvojene lopte i blokade. To mu je treći trostruko dvoznamenkasti učinak u 18. sezoni karijere, što nitko prije nije uspio ostvariti. Kobe Bryant ih je imao dva, a Tim Duncan i Karl Malone po jedan.

Osim toga, to mu je deveti triple-double nakon 35. rođendana, čime je također postao novi NBA rekorder. Dosad je rekord dijelio s Jasonom Kiddom koji ih je imao osam. Nitko drugi nije ih u toj dobi ostvario više od tri.

Očekivalo se da će James ove sezone, barem na njenom početku, igrati "pod ručnom" s obzirom na kratku stanku između lanjskog finala i početka nove kampanje. No on u prosjeku na parketu provodi 34.5 minuta, više od mladića poput Ziona Williamsona, Traea Younga, Donovana Mitchella ili Bena Simmonsa.

Taj je prosjek posebno podignuo na posljednje dvije utakmice. Protiv Detroita, momčadi s najlošijim omjerom lige, Lakersi su u nedjelju trebali dva za pobjedu, a LeBron je igrao 46 i pol minuta. To znači da je u dva dana na parketu bio čak 89 minuta.

Nakon trice kojom je prelomio nedjeljni susret protiv Pistonsa, James se našalio na svoj račun.

"Bilo je dosta. Bio sam spreman ići kući. Imam 36 godina, moje srce ne može izdržati dva produžetka u ovoj fazi karijere. Doma me čeka boca vina da je otvorim, a u ova dva produžetka to sam samo odgađao", rekao je LeBron.

A onda mu se praktički isto dogodilo dan kasnije.

Ne samo da ne igra "pod ručnom" nego je James možda i glavni favorit za novu, petu titulu MVP-ja, koju nije osvojio još od 2013. godine. U prosjeku postiže 25.5 koševa, 7.7 skokova i 7.8 asistencija, a Lakersi imaju drugi najbolji omjer lige (19-6) s istim brojem pobjeda i jednim porazom više od Utah Jazza.

Tagovi: LeBron James, LA Lakers, Anthony Davis, Tim Duncan, Karl Malone
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE