GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novak Đoković na preliminarnom spisku Mastera u Indian Wellsu

Novak Đoković na preliminarnom spisku Mastera u Indian Wellsu
NAGAĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2022 / 17:27
Autor: SEEbiz/Danas

BEOGRAD - I kada ništa ne radi i ćuti, Novak Đoković je redovna tema svetskih medija, posebno posle kontroverzne deportacije iz Australije, prošlog meseca, tj. uskraćivanja šanse da se na uvodnom sezonskom grend slemu bori za još jedan teniski rekord.

Tako se uveliko nagađa da li će prvi reket sveta hteti i moći na ovogodišnje Masterse u Indian Wellsu (10-20. mart) i Miamiju (23. mart – 4- april). Ili će mirovati nakon turnira kategorije 500 (bodova) u Abu Dabiju (21-26. februar), gde je sam najavio da će početi takmičarsku 2022. godinu.

Mada na njegovom zvaničnom sajtu nema ni slova o tome gde će se posle UAE boriti za titule, bodove i premije, a ceo svet još čeka Đokovićevu verziju priče o onome što je doživeo u Melburnu, iz SAD je stigla vest o preliminarnom spisku aktera Mastera u Indijan Velsu, sa sve Novakovim imenom na priloženoj fotografiji.

Što može, a ne mora ništa da znači, s obzirom da je teško predvideti da li će do tada ostati na snazi ili biti promenjena odluka da samo vakcinisani mogu da učestvuju, niti se zna da li je Đoković primio neko od cepiva protiv korona virusa u međuvremenu.

Odnosno da li će do daljnjeg udarati lopticu samo tamo gde su dobrodošli i oni što ne bi da poture ruku za iglu i(li) pod nekim uslovima imaju pravo na medicinsko izuzeće, što je osvajač 20 grend slem šampionskih pehara bio dobio u Melburnu, a onda mu ga vlasti Australije oduzele u sudskom procesu.

U slučaju da stvarno ode u Kaliforniju, Đoković bi se tamo borio za šestu titulu, pošto je vladar Indijan Velsa bio 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. godine. Ovog Mastersa nije bilo 2020. godine, usled prekida sezone uzrokovane pandemijom korona virusa, a poslednji je osvojio Britanac Kameron Nori.

Eventualno učešće značilo bi mu i zbog ostanka na vrhu ATP liste, jer mu Rus Danil Medvedev sve više duva za vrat. Ono što se čini izvesnijim u ovom trenutku, jeste odbrana titule na Vimbldonu (27. jun – 10. jul), jer na ovaj grend slem u Londonu, kao i na teritoriju cele Engleske imaju pravo doći i nevakcinisane osobe.

Tagovi: masters u Indijan VelsuNovak Đoković,Tenis, Beograd, Indijan Vels
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE