GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NHL se od sljedeće sezone vraća u stari format

NHL se od sljedeće sezone vraća u stari format
HOKEJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 14:28
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Vodstvo sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL) predviđa da će se u sljedećoj sezoni (2021./2022.) vratiti u stari format od 82 utakmice i na staru podjelu klubova u dvije konferencije i četiri divizije (Metropolitanska i Atlantska na Istoku, Centralna i Pacifička na Zapadu).

U tek završenoj sezoni osnovni dio sezone je imao 56 utakmica, a klubovi su bili podijeljeni u četiri skupine. Doigravanje je bilo izvedeno tako da su prva dva kola bila igrana unutar skupina, a pobjednik svake skupine je dao predstavnika za polufinale. Tampa Bay Lightning su drugu godinu zaredom osvojili Stanley Cup.

Prema nacrtu kalendara koji je predstavljen na sastanku povjerenika lige Garyja Bettmana s klupskim direktorima, predviđen je početak osnovnog dijela sezone u listopadu 2021., a završetak u travnju 2022., nakon čega će uslijediti doigravanje za Stanley Cup.

Nacrt je napravljen u dvije inačice, od kojih jedna sadržava mogućnost nastupa NHL igrača na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022., o čemu vodstvo lige, Sindikat NHL igrača i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) još moraju postići dogovor.

Uvjet za provedbu cijelog plana je potpuna procijepljenost među igračima, što bi im omogućilo neograničenu slobodu kretanja i oslobodilo ih obveze testiranja.

Jedina promjena u sastavima divizija u odnosu na stanje prije izbijanja pandemije, je već prije planirano preseljenje momčadi Arizona Coyotesa u Centralnu diviziju, kako bi se u Pacifičkoj diviziji napravilo mjesta za novog NHL člana Seattle Kraken.

Tako će od sljedeće sezone svaka divizija biti sastavljena od osam momčadi.

Tagovi: NHL liga, Gary Bettman, Tampa Bay Lightning
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE