GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netsi pobijedili Lakerse, LeBron zabio 35.000 poena u karijeri

Netsi pobijedili Lakerse, LeBron zabio 35.000 poena u karijeri
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Brookly n Netsi produljili su pobjednički niz na pet utakmica svladavši u gostima branitelje naslova LA Lakerse 109:98. Time su pokvarili veliki jubilej LeBrona Jamesa koji je postao treći igrač u povijesti s 35.000 koševa.

Ispred njega su na povijesnoj ljestvici strijelaca samo Kareem Abdul-Jabbar s 38.387 i Karl Malone s 36.928 poena.

On je do ovog jubileja došao kao najmlađi od ove trojice i trebalo mu je najmanje utakmica - 1295, odnosno 28 manje nego Kareemu, a 74 manje nego Poštaru.

LeBron je jubilarni poen postigao i slobodnog bacanja u drugoj četvrtini, a susret je završio s 32 koša, osam skokova i sedam asistencija, no ispostavilo se da je Lakersima više nedostajao Anthony Davis nego Netsima Kevin Durant.

Osim Kralja, samo je Kyle Kuzma sa 16 koševa i 10 skokova odigrao kvalitetnu utakmicu za Lakerse, dok je Netse 11. uzastopnim double-doubleom vodio James Harden, koji se zaustavio na 23 koša i 11 asistencija. Kyrie Irving ostao je na samo 16 poena, ali istaknuo se Joe Harris s 21, a bivši igrač srpske Mege Timothe Luwawu-Cabarot zabio je pet trica za 15 poena.

Najimpresivnija činjenica s ove utakmice je ta da su Netsi do pobjede došli zahvaljujući jako dobroj obrani kojom su limitirali prvake na manje od 100 poena. Brooklyn je najbolja napadačka momčad lige od dolaska Jamesa Hardena, ali od tada je samo triput ostavila protivnike na dvoznamenkastom učinku.

Netsima je ovo bila peta pobjeda u nizu, a četvrta na turneji po Zapadu, što nikad u povijesti nisu uspjeli ostvariti. Od te četiri pobjede, tri su stigle protiv momčadi iz zone doigravanja na Zapadu, a zahvaljujući Milwaukeejevu nizu od pet poraza probili su se na drugo mjesto Istoka s omjerom 19-12, odnosno samo jednom utakmicom zaostatka za vodećom Philadelphijom.

Bucksi su peti poraz u nizu doživjeli sinoć kod kuće protiv Toronta 110:96. Raptorse su predvodili Normal Powell s 29 i Pascal Siakam s 27 koševa, a Giannis Antetokounmpo je za domaćine zabio 23 uz 12 skokova i osam asistencija.

U trećoj utakmici večeri Miami je slavio u Sacramentu 118:110. Jimmy Butler i Bam Adebayo postali su prvi suigrači koji su više od jedanput ostvarili triple-double na istoj utakmici. Butler je završio s 13 koševa, 13 asistencija i 10 skokova, a Adebayo sa 16 poena, 12 skokova i 10 dodavanja.

Tagovi: James Harden, Brooklyn Nets, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kyrie Irving, Kevin Durant, LeBron James
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE