GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBA upozorava momčadi na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja

NBA upozorava momčadi na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - NBA je uputila dopis momčadima da se pripreme na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja s obzirom na epidemiju koronovirusa, javlja ESPN, dok zvijezda sjevernoameričke košarkaške lige LeBron James smatra da je to "nemoguće".

I dok ostale profesionalne lige razrađuju izvanredne planove suočene sa širenjem koronavirusa u SAD-u, NBA je poslala dopis upravama 30 momčadi koje je čine u kojem im sugerira da "razviju" planove za igranje utakmica bez gledatelja samo s nužno potrebnim osobljem. Utakmice bi se igrale i bez nazočnosti novinara.

U istom dopisu,čiju je kopiju dobio ESPN, također se navodi da se momčadi pripreme na to da mjere temperaturu igračima, članovima momčadi,sucima i svima ostalima koji moraju biti nazočni na utakmici.

No LeBron James smatra da je igranje utakmica bez gledatelja jednostavno "nemoguće". "Ako izlazim na parket, a nema gledatelja, neću igrati", kazala je zvijezda Los Angeles Lakersa nakon pobjede svoje momčadi nad Milwaukee Bucksima (113-103).

"Nisam nikada igrao utakmicu bez gledatelja. I to od kada sam počeo igrati košarku. Nije ovo Europa", dodao je James naglašavajući kako igra "za suigrače" ali i "za publiku".

Ranije ovaj tjedan je NBA već poslala jedan memorandum vezan za širenje koronavirusa u kojem sugerira igračima da se više pozdravljaju s navijačima s "daj mi pet" i da ne uzimaju od navijača olovke, lopte i majice na potpisivanje.

Do sada su 92 zemlje pogođene koronavirusom, zabilježeno je 100.842 slučajeva oboljelih, a 3.456 osobe su preminule. U SAD-u je zabilježano 12 smrtnih slučajeva od čega 11 u regiji grada Seattlea, dok je u cijeloj zemlji potvrđeno 200 slučajeva osoba zaraženih virusom.

Tagovi: NBA liga, LeBron James, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE