GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije

Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 21:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.

Mulero je radio gotovo dva desetljeća u španjolskoj Valenciji, gdje je bio dio kluba u raznim ulogama. Od 2004. do 2014. godine bio je dio stručnog stožera momčadi kao pomoćni trener, a 2014. godine preuzeo je mjesto sportskog direktora.

U toj ulozi osvojio je prvenstvo Europskog kupa s Valencijom 2019. i španjolsko državno prvenstvo 2017. Iste godine Valencia je završila na drugom mjestu u Europskom kupu, a Mulero je također izabran za najboljeg sportskog direktora u španjolskoj ligi ACB na vrijeme.

Lani se oprostio od Valencije koja je u posljednjih šest godina njegova mandata sportskog direktora četiri puta igrala u elitnoj Euroligi.

U ulozi pomoćnika glavnog trenera, gdje je bio dio stručnog stožera raznih trenera, uključujući Pabla Lasu, Nevena Spahiju, Svetislava Pešića i Velimira Perasovića, osvojio je dva europska kupa (2010., 2014.) u razdoblju od 2004. do 2014. no jednom je natjecanje završio na drugom mjestu (2012.), napisali su na web stranici ljubljanskog tima.

Mulero je također vodio Valenciju u 17 utakmica kao glavni trener, a momčad je upisala devet pobjeda i osam poraza. Trenersku karijeru započeo je 1986. godine u mlađim selekcijama kluba Forum Valladolid, a u sezoni 2002./03. vodio je i člansku momčad u španjolskom državnom prvenstvu u 11 utakmica.

Između 2003. i 2004. bio je dio stručnog stožera španjolske reprezentacije do 20 godina, a sezonu 2003/04 proveo je u Malagi gdje je bio pomoćnik Lasu i Sergiu Scariolu u Unicaji.

“Jako sam sretan što sam dio tako važnog kluba kao što je Cedevita Olimpija. Čeka nas veliki izazov. Siguran sam da će naši navijači biti ponosni na svoj klub. Radije ne pričam previše, jer se volim usredotočiti na posao i uvijek vjerujem onome što je učinjeno i ne pričam", rekao je 55-godišnji Mulero u izjavi za klub.

“Pred ekipom je razdoblje u kojem se bore za naslov državnog prvaka. Svima želim puno sreće u finalnim borbama. Nakon završetka sezone krenut ćemo s izgradnjom momčadi za novu sezonu. Pozdravljam i sve navijače i nadam se skorom susretu”, rekao je španjolski stručnjak prilikom najave suradnje s Cedevita Olimpijom.

Tagovi: MULERO, OLIMPIJA, CEDEVITA, VALENCIA, ILIEVSKI
PROČITAJ I OVO
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
NBA PLAYOFF
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
DALLAS - Dallas je dramatičnom domaćom pobjedom nad Oklahomom 117:116, s ukupnih 4:2 izborio finale Zapadne konferencije NBA play-offa.
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
BOKS
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
LONDON - Nakon 12 rundi rata, Usik je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (115-112, 113-114, 114-113).
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE