GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić predvodi skupinu nezadovoljhnika u Realu

Modrić predvodi skupinu nezadovoljhnika u Realu
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2023 / 10:42
Autor: SEEbiz
MADRID - Nogometaši madridskog Reala odigrali su ove sezone 11 utakmica (devet u La Ligi i dvije u Ligi prvaka), te ostvarili deset pobjeda i poraz (od gradskog rivala Atletica). Naizgled, respektabilan rezultat. Kao temelj za stabilnost momčadi. No ovdje je riječ o Realu. U svlačionici na Santiago Bernabeuu, baš kao i na Bliskom Istoku - nikada nema mira.

Španjolska Marca otkriva kako nezadovoljstvo pojedinih igrača postaje potencijalnom prijetnjom i nagovještajem eskalacije sukoba s trenerom Carlom Ancelottijem. Izvjestitelji Marce, poprilično dobro upućeni u zakulisna zbivanja, kao "žarišta problema" ističu četvoricu igrača. To su Aurelien Tchouaméni, Rodrygo, Eduardo Camavinga i Luka Modrić.

U medijskim ispovijedima spomenuti igrači konstatiraju kako ne igraju na pozicijama, na kojima bi mogli pružiti maksimum ili pak nemaju adekvatnu minutažu u kojoj bi demonstrirali svoju klasu. Također, Marca piše da igrači koriste reprezentativnu stanku kako bi na medijskim konferencijama ispoljili svoje nezadovoljstvo. Dakle, u trenucima kada su van dometa klupske stege.

Što se Modrića tiče, Marca piše da je njegov slučaj na stolu već neko vrijeme te da "sve ukazuje na to kako će u lipnju otići iz kluba".

"Hrvat nije pretjerano sretan sa sekundarnom ulogom koju mu Ancelotti daje u prvom dijelu sezone. Trener je uvjeren da će mu dati važnu ulogu, iako je svjestan da je smjena generacija umanjila njegovu važnost. Modrić ne skriva svoje nezadovoljstvo, čak i u privatnim razgovorima s Ancelottijem, što je Talijan potvrdio nekoliko puta", piše madridski dnevnik.

Najviše žalopojki novinarima na lokalnoj razini isporučio je Brazilac Rodrygo. On je skrušeno priznao kako uopće ne voli igrati na poziciji koju mu je Ancelotti namijenio. Naime, odlaskom Benzeme, trener Reala desnokrilnog napadača gura na poziciju centarfora. Epilog: u 11 nastupa Rodrygo je zabio jedan gol te pridodao i jednu asistenciju. Također, Brazilac je bio alternacija i za Viniciusa na lijevoj strani napada dok je ovaj izbivao zbog ozljede.

- Moje prirodno mjesto u momčadi je pozicija krilnog napadača. Tu mogu najviše pružiti. Ne volim igrati na poziciji "devetke" iako u klubu to moram gotovo redovito činiti. U brazilskoj reprezentaciji imam puno više slobode kretanja - istaknuo je Rodrygo u razgovoru s brazilskim novinarima.

Aurelien Tchouaméni doveden je prošle godine iz Monaca za 80 milijuna eura. Kao vezni igrač defenzivne orijentacije. Njegova sklonost defenzivnom segmentu igre francuskog je reprezentativca promovirala u novog Realovog stopera!? Zbog izostanka Nacha, Alabe i Militaa, Ancelotti je Tchouaménija povukao u zadnju liniju.

- Postavio sam sebi izazov da budem dobar i na stoperskoj poziciji, ali više bih volio igrati na sredini terena. Nadam se da sadašnja situacija neće dugo potrajati - kazao je Tchouaméni novinarima u Clairefontaineu, nacionalnom kampu francuske reprezentacije.

Još prošle sezone Ancelotti je francuskog veznjaka Eduarda Camavingu koristio na poziciji lijevog beka. U "konstruktivnom razgovoru" Camavinga je otkrio treneru da se u toj ulozi "ne osjeća ugodno". Ancelotti mu je obećao da ga ove sezone više neće tretirati kao lijevog beka. Međutim, ozljeda Mendyja, vratila je Camavingu na njemu neomiljenu poziciju. Ancelotti je konstatirao da mu je Camavinga bolje rješenje od potencijalnih alternacija (Alaba, Nacho).

- Svaki dan me novinari ispituju glede toga. Ne sviđa mi se ta pozicija. Mislim da to svi znaju. Naravno da sam razgovarao s trenerom, ali svaka naša konverzacija završi zaključkom - "momčad je najbitnija"! Budući da sam timski igrač, moram prihvatiti tu činjenicu - zdvojno je ustvrdio Camavinga.

Kada španjolski mediji rade rang-listu najnezadovoljnijih igrača Reala, Luka Modrić uvijek je na prvom mjestu. Neki će ironično primijetiti da je igranjem 180 minuta za hrvatsku reprezentaciju u susretima s Turskom i Walesom malo podebljao ovosezonsku "mršavu" minutažu. U devet susreta, koliko je odigrao za kraljevski klub ove sezone, Modrić je odigrao 391 minutu (43 po utakmici), a samo je četiri puta bio u startnoj postavi.

- Ovo je nova situacija za mene. Istina je da više ne igram kao prije, niti onoliko koliko bih želio. Uvijek želim igrati, ne želim godišnji odmor. Ovako se bolje osjećam i bolje se pripremam za utakmice. Ova situacija možda ima neke prednosti za budućnost, ali želim igrati svaka tri dana ako treba. To je normalan, prirodan proces i ja to prihvaćam - navode španjolski mediji Modrićevu izjavu.

Tagovi: lUKA mODRIĆ, rfEAL mADRID
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE