GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MLB: Atlanti oduzeto domaćinstvo All-Star utakmice zbog izbornog zakona

MLB: Atlanti oduzeto domaćinstvo All-Star utakmice zbog izbornog zakona
BASEBALL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 09:51
Autor: SEEbiz / H
ATLANTA - Vodstvo Major League Baseball (MLB) oduzelo je Atlanti All Star utakmicu zbog novog izbornog zakonodavstva u saveznoj državi Georgiji.

Utakmica se trebala održati 13. srpnja, a MLB će uskoro objaviti ima novog grada domaćina.

"Odlučio sam da je najbolji način da se prisjetimo svojih vrijednosti premještanje All Star utakmice iz Atlante", rekao je u petak povjerenik MLB lige Robert D. Manfred.

"Major League Baseball podržava glasačka prava svih Amerikanaca i protivi se ograničenjima glasačkih kutija," dodao je Manfred.

Georgia, koja se smatra jednim od republikanskih uporišta u SAD-u, prošlog je tjedna donijela novi izborni zakon. Kritičari optužuju autore zakona i guvernera Briana Kempa da žele postići niži odaziv Afroamerikanaca i drugih manjina. U republikanskom taboru, međutim, tvrde da žele smanjiti izbornu prijevaru.

Između ostalog, izmijenjeni zakon predviđa promjene u glasovanju poštom, zabranit će se obraćanje biračima ispred biračkih mjesta, a također će biti zabranjeno nuditi hranu i vodu dok čekaju na glasanje.

Kemp je u pisanoj izjavi poručio kako je vodstvo MLB-a "popustilo strahu, političkom oportunizmu i liberalnim lažima", a kasnije je u televizijskom intervjuu rekao da se država neće pokoriti pritisku.

Na odluku MLB lige reagirali su i Atlanta Bravesi, koji su trebalio biti domaćini All Star utakmice, poručivši kako su duboko razočarani odlukom uprave lige.

"Utakmicom smo željeli ponovno pokrenuti raspravu u gradu o izborima, jer smo i u klubu za jednake mogućnosti za sve glasače. Nažalost, posao, zaposlenici i navijači u Georgiji sada su žrtve svih tih odluka," napisao je klub.

Tagovi: Major League Baseball, Atlanta, Robert D. Manfred
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE