GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Messi donirao 500.000 eura argentinskim bolnicama

Messi donirao 500.000 eura argentinskim bolnicama
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
BUENOS AIRES - Argentinski nogometni majstor Lionel Messi donirao je 500.000 eura zakladi Garrahan za pomoć u borbi protiv koronavirusa u Argentini.

Donacija je izvršena putem Messijeve fondacije u sklopu kampanje za prikupljanje sredstava pod nazivom "Zajedno za argentinsko zdravlje" koja ima za cilj nabavu materijala i aparata za liječenje bolesti uzrokovane Covid-19.

Messi je u ožujku obećao milijun eura pomoći u borbi s Covid-19, od čega je polovina otišla u bolnice u Barceloni, a ostatak je podijeljen medicinskim ustanovama u njegovoj domovini.

"Vrlo smo zahvalni na pomoći, ali i na ovom priznanju našeg rada, što će nam omogućiti da nastavimo s opredjeljenjem za javno zdravstvo u Argentini," rekla je dr. Silvia Kassab, izvršna direktorica Fundacion Garrahan.

Zahvaljujući doprinosu kapetana argentinske reprezentacije, zaklada Garrahan odlučila je pomoći bolnici Jose María Cullen iz Santa Fea, bolnicu u Rosariju, bolnicu Estebana Echeverria u provinciji Buenos Aires, bolnicu Canuelas i bolnicu Manuel Belgrano u San Martínu.

Messi je također, sudjelovao u brojnim kampanjama za podizanje svijesti u Argentini od izbijanja virusa, ističući važnost boravka kod kuće i pranja ruku kako bi se izbjeglo veće širenje pandemije.

Tagovi: Lionel Messi, Argentina, Fundacion Garrahan, argentinske bolnice, koronavirus u Argentini, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE