GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mektić: Nadam se da će parovi odlučivati

Mektić: Nadam se da će parovi odlučivati
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 10:33
Autor: SEEbiz / H
BOLOGNA - Član trofejnog hrvatskog teniskog para Nikola Mektić uoči susrta 1. kola skupine A Davis Cupa u Bologni protiv favoriziranog domaćina Italije izjavio je kako se nada da će pobjednika odlučivati upravo igra parova.

Mektić i Pavić su prošle godine osvojili olimpijsko zlato, Wimbledon i još sedam turnira, a u Davis Cupu su bili nepobjedivi i vodili Hrvatsku do finala. Ove sezone ne ostvaruju toliko dobre rezultate, no svejedno su osvojili četiri turnira te su četvrti par po ostvarenim rezultatima.

"Parovi u ovom sustavu Davis Cupa imaju veliki učinak, jer se osim tog meča igraju još samo dva pojedinačna. Na temelju iskustva iz prošle godine naravno da se možemo nadati da bi parovi mogli biti presudni. S obzirom na sastav kojim raspolažu Talijani, odnosno pojedinačni plasman na ATP listi njihove dvojice najboljih igrača, sigurno bismo potpisali da se u meč parova uđe s rezultatom 1-1. Nadam se da ćemo mi odlučivati", rekao je Mektić.

Italija za pojedinačne dvoboje na raspolaganju ima Jannika Sinnera, 11. na ATP listi, te Mattea Berrettinija, 15. na ATP listi, pa je glavni favorit turnira, a ne bude li iznenađenja, u paru bi trebali igrati Simone Bolelli i Fabio Fognini. Mektić i Pavić su ove godine svladali Bolellija i Fogninija u polufinalu turnira iz serije "masters 1000" u Rimu.

"Bio je to težak meč, igralo se vrlo kasno. Dobar su tim, uigrani su. Fognini ranije nije igrao toliko u paru, ali ove sezone igraju stalno zajedno. To je najlogičniji izbor u njihovom slučaju, a ako dođe do toga, očekujem vrlo težak meč", zaključio je Mektić.

U skupini u Bologni su još Švedska i Argentina, a u njihovom susretu 1. kola u utorak slavili su Šveđani sa 2-1.

Hrvatska će protiv Švedske igrati u četvrtak, protiv Argentine u subotu. Plasman na završnicu u Malagi krajem studenoga izborit će dvije najbolje reprezentacije.

Tagovi: Nikola Mektić, Davis Cup, Mate Pavić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE