GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Matija Medak: Može li Skupština Dinama biti sazvana i održana bez potpune objave rezultata?

Matija Medak: Može li Skupština Dinama biti sazvana i održana bez potpune objave rezultata?
DINAMO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2024 / 14:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dosta je bure u subotu izazvalo pismo koje je objavio Ognjen Naglić, dugogodišnji Dinamov skupštinar, predsjednik Nadzornog odbora kluba.

Javio se i jedan od kandidata za Skupštinu Matija Medak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Obraćam Vam se kao član GNK Dinamo i kao kandidat za člana Skupštine GNK Dinamo na izborima 2. 3. 2024. g. u 2. izbornoj jedinici. S obzirom da do sada nisu objavljeni rezultati glasovanja za kandidate u 2. izbornoj jedinici, osim imena izabranih kandidata, dana 4. 3. 2024.g. zamolio sam Izborno povjerenstvo GNK Dinamo hitnu dostavu rezultata izbora, odnosno informaciju o broju glasova koje je dobio svaki pojedini kandidat te sam predložio javnu objavu rezultata izbora. Danas 7. 3. 2024. g. Izborno povjerenstvo GNK Dinamo dostavilo mi je dopis da su izbori tajni i da rezultate mogu doći vidjeti u prostorijama GNK Dinamo uz prethodno ovjerenu izjavu kod javnog bilježnika o čuvanju tajnosti podataka. S obzirom da mi nisu dostavljeni rezultati izbora u 2. izbornoj jedinici, odnosno informacija o broju glasova koje je dobio svaki kandidat niti su rezultati izbora (osim imena izabranih kandidata) objavljeni danas 7. 3. 2024. opet sam pozvao Izborno povjerenstvo GNK Dinamo da to učine. Tajnost izbora znači da je tajna kako je koji od članova Izvršnog odbora GNK Dinamo glasovao. To ne znači da su rezultati izbora tajni, kako to tumači Izborno povjerenstvo GNK Dinamo.”

Izborno povjerenstvo GNK Dinamo sam podsjetio na načelo demokratskog ustroja jasno naznačenog u Zakonu o udrugama, a demokratski način očitovanja volje članova udruge kao i rezultati očitovanja te volje dio su tog načela. Nakon završetka izbora nije dovoljno samo objaviti imena izabranih kandidata već je potrebno objaviti i broj glasova koje je dobio svaki pojedini kandidat. Kod objavljivanja broja dobivenih glasova u I izbornoj jedinici Izborno povjerenstvo GNK Dinamo jasno se pridržavalo načela javnosti i načela demokratskog ustroja. Takvom objavom nije prekršena tajnost izbora. Ostaje nejasno zašto do danas Izborno povjerenstvo GNK Dinamo nije postupio transparentno i objavilo potpune rezultate izbora u II izbornoj jedinici. Također nije jasno tko su članova Izbornog povjerenstva GNK Dinamo pa bi njihova imena trebala biti objavljena.

S obzirom na sve navedeno molim Nadzorni odbor GNK Dinamo odgovor na pitanja:

– Treba li Izborno povjerenstvo GNK Dinamo postupati transparentno i javno objaviti potpune rezultate izbora u 2. izbornoj jedinici, kao što su objavljeni za 1.izbornu jedinicu?

– Treba li GNK Dinamo objaviti imena članova Izbornog povjerenstva GNK Dinamo?

– Može li Skupština GNK Dinamo biti sazvana i održana bez potpune objave rezultata izbora za članove skupštine?

Tagovi: medak, dinamo, barišić, naglić, zajec
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE