GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marko Rog vratio se u Dinamo

Marko Rog vratio se u Dinamo
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2024 / 20:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nekadašnji maksimirski vezist i jedan od miljenika zagrebačkih navijača, Marko Rog, ovoga se ponedjeljka nakon sedam i pol godina izbivanja vratio u najdraži klub. Rog je došao iz talijanskog Cagliarija na posudbu do kraja kalendarske godine.

U svom je prvom maksimirskom mandatu, od ljeta 2015. do kraja kolovoza 2016. godine, odigrao 62 službene utakmice uz 11 pogodaka potpisavši dva naslova prvaka i pokal pobjednika Kupa. S Dinamom je ujesen 2015. sudjelovao u Ligi prvaka, a bio je i u temeljima momčadi koja je godinu kasnije također izborila plasman u grupnu fazu elitnog klupskog natjecanja. Maksimirsku je epizodu zaključio pobjedom protiv Salzburga u uzvratu play-offa Lige prvaka pri čemu je, prije početka grupne faze, prešao u Napoli.

U tek nešto više od godinu dana stigao je iz treće lige u Dinamo. Ponikao je u nogometnoj školi Varaždina, a u Maksimir je došao u ljeto 2015. nakon što je u dresu Splita zaigrao protiv Dinama u finalu Kupa. Plavi su tada slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca. Za Split je tada branio sadašnji maksimirski vratar Danijel Zagorac koji je ujedno bio i kapetan momčadi.

Već godinu kasnije upravo je Rog svojim dalekometnim udarcem povukao Dinamo ka pokalu pobjednika Kupa zabivši odlučujući gol u pobjedi protiv Slavena Belupa u Osijeku s 2:1.

Rog je odigrao samo jednu punu sezonu za Dinamo, pritom postigao važan pogodak u 3. pretkolu Lige prvaka ujesen 2015. u gostima protiv norveškog Moldea za vodstvo s 3:0 u utakmici koja je na kraju završena s 3:3 što je Dinamu ipak bilo dovoljno za plasman dalje. U nastavku puta je i izborio ulazak u grupnu fazu gdje su upisali i nezaboravnu pobjedu protiv Arsenala s 2:1.

U Dinamu je igrao do kraja kolovoza 2016. i pomogao momčadi na putu do novog plasmana u Ligu prvaka kad je, između ostalog, sudjelovao u pobjedi protiv Salzburga u gostima s 2:1 u produžetku u uzvratu play-offa. U prvoj je, zagrebačkoj utakmici, upravo on izborio i realizirao 11-erac za 1:1. Te iste jeseni je, u dvoboju 3. pretkola, zabio iz slobodnog udarca za pobjedu s 1:0 u gostima kod Dinama iz Tbilisija. Zanimljivo, bio je to zadnji Dinamov gol iz slobodnog udarca na europskoj sceni sve do ove sezone kad je Marko Bulat zanjihao mrežu AEK-a, a potom i Astane. Navijačima su svakako u sjećanju i dva Rogova pogotka u uvjerljivoj pobjedi u prvenstvenoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu čak s 4:0 pri čemu je svoj drugi gol na utakmici zabio tako što je iz slobodnog udarca s 25 metara, malo iskosa s lijeve strane, lansirao loptu u suprotne rašlje.

Iz Zagreba je prešao u Napoli, a u siječnju 2019. otišao na posudbu u Sevillu u kojoj je proveo pola sezone. Od ljeta 2019. je u Cagliariju.

Upisao je 21 nastup za hrvatsku A reprezentaciju, sudjelovao na Europskom prvenstvu 2016. godine kao i u kvalifikacijama za SP 2018 u Rusiji.

Fotografija: GNK Dinamo

Tagovi: rog, dinamo, molde, salzburg, napoli, cagliari
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE