GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marca: Modrić je vječna desetka

Marca: Modrić je vječna desetka
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2024 / 07:38
Autor: SEEbiz
MADRID . Real Madrid pobijedio je Barcelonu 3.2 u El Clasicu na stadionu Santiago Bernabeuu i tako gotovo osigurao titulu prvaka Španjolske.

Za Real su zabijali Vinicius Junior, Lucas Vazquez i Jude Bellingham, a za Barcelonu Andreas Christensen i Fermin Lopez. Real je sad na 11 bodova prednosti pred drugoplasiranom Barcelonom šest kola prije kraja.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić predvodio je Real kao kapetan momčadi po prvi put u El Clasicu. To mu je bio ukupno 15. put da je startao utakmicu za Real kao kapetan od kada se pridružio Kraljevskom klubu prije 12 godina, a odigrao je svoj 34. derbi protiv Barcelone.

S 38 godina i 225 dana, Modrić je odigrao cijeli susret protiv Barcelone. Imao je 79 dodira s loptom, 89 % uspješnost dodavanja, jedno ključno dodavanje, pet od pet uspješnih dugih lopti, kreirao je jednu veliku priliku, uputio dva udarca na gol te je samo 12 puta izgubio posjed na utakmici, prenosi Index.

Španjolska Marca je, u svojoj analizi pojedinačnih učinaka igrača Reala protiv Barcelone, Modriću za njegov nastup dodijelila ocjenu osam. U momčadi su samo strijelac pobjedničkog gola Bellingham i Vazquez zaradili bolje ocjene. Englez je ocijenjen devetkom, a Vazquez za svoju sjajnu predstavu nije uopće dobio brojčanu ocjenu nego samo komentar "pohvale".

Uz brojčanu ocjenu, o svakom igraču je napisan komentar na poluvremenu i na kraju utakmice. Ovo su napisali o Modriću nakon prvog poluvremena: "Kako je inteligentan Luka Modrić u svakom svom potezu. Savršeno shvaća gdje se treba pojaviti u kojem trenutku kako bi nanio štetu srcu Barcinog veznog reda i pomogao svojim suigračima u distribuciji lopte. Imao je par izgubljenih lopti na sredini terena. Uzrok tome je nedostatak kontinuirane igre, ali uvijek odgovori izazovu".

Na kraju utakmice nisu skrivali oduševljenje: "Hrvatski veznjak sve više ulazi u ritam kako vrijeme odmiče. Odigrao je 90 minuta i pokazao da nije izgubio ni trunku kvalitete u sve ovo vrijeme koje je proveo više na klupi nego na terenu. Njegova kvaliteta je bez premca, a na terenu radi isto kao i prije unatoč prolasku godina. Treba ustati i pljeskati ovom igraču. Vječni broj 10".

Slično piše i As koji kapetana hrvatske reprezentacije uspoređuje s popularnim likom iz dječje priče o dječaku koji odbija odrasti.

""Nogometni Petar Pan", tako se Modrića naziva u dijelu teksta u kojem se navodi njegov doprinos igri.

"On je jedini nogometaš na svijetu koji sa svakim rođendanom koji proslavi igra bolje. Odigrao je utakmicu vrijednu pohvala kad je to bilo najpotrebnije. Nadam se da će se u klubu složiti i produžiti mu ugovor na još jednu godinu. Madrid je s Lukom u sastavu bolja momčad, a bolja mu je i situacija u svlačionici", navodi Tomas Roncero u svom tekstu.

Tagovi: modrić, marca, vinicius, bellingham, ancelotti, barcelona
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE