GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marca: Messi odlučio ostati u Barceloni

Marca: Messi odlučio ostati u Barceloni
PRELOMIO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 08:15
Autor: SEEbiz / Index.hr
BARCELONA - Marca u kasnim satima s četvrtka na petak donosi informaciju da je u četvrtak navečer okončan sastanak Jorgea Messija (Leovog oca i zastupnika) i Josepa Marie Bartomeua, Barceloninog predsjednika.

Epilog - Lionel Messi ostaje Barcelonin igrač još (najmanje) jednu sezonu.

U raspravama su sudjelovali i odvjetnici Messijeve obitelji koji su, čini se, odigrali ključnu ulogu i uspjeli kroz duge i iscrpne razgovore objasniti Leu i Jorgeu da naprasni bijeg iz kluba nije najidealnija solucija za sve uključene strane.

Marca: Messi ne želi na ružan način napustiti Barcelonu
Marca smatra da se Messi predomislio zbog Barceloninog nefleksibilnog stava oko raskida ugovora i općenito njegove prodaje po cijeni od 700 milijuna eura koliko glasi igračeva izlazna klauzula.

Također, jedan od važnijih razloga leži u tome što Argentinac ne želi u lošem stilu i na ružan način napustiti klub u kojem je već 20 godina.

Da bi napustio Barcelonu morao bi na sud s klubom, a to nikako ne želi. Pritom, odvjetnici su mu objasnili kako bi takva situacija potencijalno mogla omesti i zainteresirane poput Manchester Cityja i PSG-a.

Englezi i Francuzi su imali plan - Messi je trebao elegantno napustiti Barcelonu, bez ikakvih sudskih procesa. Nakon toga postao bi slobodan igrač i put do njega bio bi lak.

Barcelona, jasno, nije mogla to dozvoliti i sada se Messi predomišlja.

Bartomeu mu je, dodaje Marca, ponudio produženje ugovora do 2022. godine po uvjetima o kojim se raspravljalo prije nekoliko mjeseci, ali uz izlaznu klauzulu manju od trenutačnih 700 milijuna eura ako tada poželi otići iz Katalonije.

Inače, šuškanje oko preokreta u Messijevom slučaju prvi je u eter plasirao Martin Arevalo, novinar televizije TyC.

On je također prvi otkrio da je Messi burofaxom prije dva tjedna od Barcelone zatražio da ga besplatno pusti iz kluba, a sada ima novu ekskluzivu: "Leo ozbiljno razmatra da ostane u Barceloni do idućeg ljeta i onda je u velikom stilu napusti bez odštete po isteku ugovora. Postoji 90 posto šanse da će Messi ostati u Barceloni."

Ova vijest došla je četiri sata po završetku sastanka između Barceloninog predsjednika Josepa Marie Bartomeua te klupskog direktora Javiera Bordasa s jedne te Jorgea i Rodriga Messija te odvjetnika Jorgea Pecourta s druge strane, na kojem prema izjavama sudionika nije postignut nikakav dogovor.

Potom su šanse oko Messijevog ostanka u Barceloni rapidno počele rasti, toliko da je i Marca krenula vjerovati u to.

Tagovi: Lionel Messi, Barcelona, Jorge Messi, Josep Maria Bartomeu, Manchester City
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE