GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Liverpool i City remizirali u derbiju

Liverpool i City remizirali u derbiju
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2024 / 20:16
Autor: SEEbiz
LIVERPOOL - Liverpool i Manchester City odigrali su veliki derbi u 28. kolu engleskog Premiershipa, a ekipe su nakon sjajne utakmice na Anfieldu podijelile bodove odigravši neriješeno 1:1.

Ostat će ovaj derbi upamćen i jer će najvjerovatnije biti posljednji okršaj dva velika trenera - Jurgena Kloppa i Pepa Guardiole, barem u ovoj eri, pošto Nijemac na kraju sezone napušta Redse i pravi najmanje jednogodišnju pauzu u karijeri.

Bolje je u utakmicu ušao Guardiolin tim i u nekoliko je navrata prijetio golu Caoimihina Kellehera, koji je ipak bio na visini zadatka.

Probudio se potom Liverpool i u 14. minuti imao dobru šansu preko mladog Conora Bradleyja, koji šutira malo pored stative.

Pet minuta poslije je poništen jedan gol Liverpoola zbog ofsajda u kojem se nalazio strijelac Luis Diaz.

U 23. minuti je City stigao do prednosti. Majstorski centaršut je iz kornera uputio Kevin De Bruyne, a na prvoj stativi je usamljen ostao John Stones, koji šutira nogom i pogađa za 1:0!

Mogao je Liverpool uzvratiti deset minuta poslije, ali tada je šut Dominika Szoboszlaija otišao van okvira gola. Lopta je prozujala tik pored stative.

Prvo poluvrijeme okončano je lijepom prilikom za Diaza, čiji šut također ide pored stative, a na startu drugog dijela meča potpuno su se "ugasili" Građani.

Već u 47. minuti je Ederson skrivio penal, koji je realizovao Alexis Mac Allister i tako poravnao rezultat na 1:1.

U 63. minuti Liverpool prijeti u dva navrata. Prvo je Diaz promašio u situaciji jedan na jedan, a potom Kyle Walker spašava čist gol ispred Darwina Nuneza.

Neočekivan potez Guardiola pravi sredinom drugog poluvremena kada iz igre vadi De Bruynea, s kojim se kratko i raspravljao kraj aut-linije.

U 80. minuti je Quansah dobro šutirao iskosa s desne strane, a golman Cityja odbija loptu u stranu i spašava gol.

Dvije šanse smo vidjeli u 89. minuti. Prvo je Jeremy Doku pogodio stativu gola Liverpoola, nakon čega se lopta odbila u ruke Kelleheru, da bi potom na drugoj strani Ortega zaustavio Salaha.

Do kraja je ostalo 1:1, iako je viđen pravi haos u sudijskoj nadoknadi jer su u dva navrata penal tražili nogometaši Liverpoola. No, oba puta su sudije odlučile da nema najstrožije kazne.

Neriješen ishod je najviše odgovarao Arsenalu koji je tako ostao lider na tabeli Premiershipa sa 64 boda, isto toliko ima i Liverpool uz lošiju gol-razliku, a City je treći sa bodom manje.

U narednom kolu će City dočekati Arsenal na Etihadu, dok će će Liverpool dočekati Brighton.

Rezultat i stijelci:

Liverpool - Manchester City 1:1 (Mac Allister 50' / Stones 23')

Tagovi: Liverpool, City, klopp, guardiola
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE