GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Livaković odlazi u Fenerbahče

Livaković odlazi u Fenerbahče
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2023 / 07:58
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - kapetan i spasitelj Dinama, napušta klub nakon osam godina, i to dan prije utakmice sezone.

 Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, sinoć je objavio: "Livakovićev transfer u Fenerbahče trebao bi biti gotov u iduća 24 sata, a igrač u srijedu putuje u Istanbul."

Romano je dodao da je taj deal definitivno potvrđen nakon što je Altay Bayindir, prvi golman Fenera, prošao liječničke preglede u Ateni, zakazane prije njegovog prelaska u Manchester United uz odštetu od 7 milijuna eura. Bayindir će tamo biti prva rezerva Andreu Onani, koji je za 52 milijuna eura došao iz Intera, također ovog ljeta.

Romano je zatim dopunio vijest: "Potvrđujem da će Livaković tijekom srijede u Istanbulu obaviti liječnički pregled i potpisati za Fenerbahče. U ovom trenutku klubovi razmjenjuju dokumentaciju potrebnu za realizaciju posla."

Što se tiče odštete koju Dinamo dobiva od Fenerbahčea za Livakovića, hrvatski prvak je na sve upite zainteresiranih odgovarao da golman može ići za 10 milijuna eura. Livaković napušta Dinamo osam godina nakon što je iz Zagreba došao za 625 tisuća eura. Od tada je za Dinamo nastupio 290 puta. Osvojio je šest hrvatskih naslova i dva kupa te braneći za Dinamo postao prvi golman Hrvatske, za koju ima 45 utakmica.

Dinamu je odlazak Livakovića ogroman udarac, premda se to znalo i već dulje vremena spremalo. Livaković želi otići zbog zasićenja i traženja novog izazova, a zadnje ljeto prije završetka ugovora s Dinamom bilo je klubu posljednje prilika da na njemu nešto zaradi.

Sada ostaje bez vođe momčadi koju je prilikom ispadanja od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka s ukupnih 3:4 u obje utakmice nizom čudesnih obrana spasio katastrofe. Livaković k tome odlazi samo dan prije Dinamove utakmice sezone, prvog meča play-offa Europa lige protiv praške Sparte.

Tagovi: Dominik Livaković, Fenerbahče, Dinamo, Yasmin Bounou
PROČITAJ I OVO
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.
Lopetegui preuzima West Ham
DOGOVOR
Lopetegui preuzima West Ham
LONDON - Engleski prvoligaš West Ham postigao je dogovor sa španjolskim tenerom Julenom Lopeteguijem da na klupi zamijeni Davida Moyesa, pišu engleski mediji.
Bjelica dobio otkaz u Unionu
TRENERI
Bjelica dobio otkaz u Unionu
BERLIN - Nenad Bjelica je dobio otkaz u Union Berlinu, objavio je danas na svojim službenim stranicama njemački prvoligaš.
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE