GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lille prvak Francuske

Lille prvak Francuske
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2021 / 07:59
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Nogometaši Lillea po četvrti puta u povijesti osvojili su naslov prvaka Francuske nakon što su u zadnjem kolu svadai u gostima Angers s 2-1 i postali prvaci s bodom prednosti ispred favoriziranog PSG-a.

Momčad kojoj su prije prvenstva davali svega jedan posto šansi za osvajanje naslova pokraj superbogatog PSG-a, iskoristila je sva posrtanja Parižana i uzela neočekivanu titulu.

Pobjedu su klubu sa sjevera Francuske donijeli Johnatan David (10) i Burak Yilmaz (45+1pen), a domaćini su dali počasni gol u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domagoj Bradarić je ostao na klupi novoga prvaka.

Lilleu je ovo četvrti naslov u povijesti, prvak Francuske bio je u prošlom stoljeću (1946, 1954) te u sezoni 2010./11, kada je za njih igrao i Eden Hazard.

PSG je slavio kod Bresta s 2-0 golom Mbappea i autologolom Faivrea, dok je Monaco našega bivšega izbornika Nike Kovača izborio Ligu prvaka odigravši 0-0 kod Lensu. Monacu je pomogla Nica koja je neočekivano s 3-2 slavila kod Lyona.

Bordeaux se spasio pobijedivši u gostima Reims (2-1), a za drugi gol gostiju asistirao je hrvatski reprezentativac Toma Bašić. Duje Ćaleta Car je odradio cijelu utakmicu za Marseille, koji je izgubio 0-1 kod Metza.

Gubitnik kola je Nantes koji je kod kuće poražen od Montpelliera s 2-1 i mora u kvalifikacije za ostanak.

Tagovi: Lille, Johnatan David, Burak Yilmaz
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE