GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LeBron James postao drugi najbolji strijelac u povijesti

LeBron James postao drugi najbolji strijelac u povijesti
ZA POVIJEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2022 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - U sinoć četiri odigrane utakmice u NBA slavili su domaćini - Washington Wizards su kod kuće pobijedili LA Lakerse, Minnesota Timberwolves Milwaukee Buckse, Cleveland Cavaliers Indiana Pacerse a Charlotte Hornets su bili bolji od Dallas Mavericksa.

Washington Wizards su sa 127-119 pobijedili LA Lakerse, prekinuvši tako niz od šest poraza. Do pobjede ih je predvodio Kristaps Porzingis sa 27 koševa, od čega je 16 zabio u zadnjoj četvrtini.

Ovaj poraz Lakersa zasjenio je veličanstvenu večer LeBrona Jamesa koji je s učinkom od 38 poena zasjeo na na drugo mjesto na listi najboljih strijelaca u povijesti NBA.

Washington je zaostajao 16 koševa prije nego je prvi put došao u vodstvo 107-106 nakon trice Porzingisa sedam i pol minuta prije kraja zadnje četvrtine.

Kentavious Caldwell-Pope je dodao 18 koševa i 10 skokova protiv svog bivšeg kluba, a Daniel Gafford je ubacio 17 za Washington.

James je preskočio Karla Malonea stigavši do drugog mjesta na listi najboljih NBA strijelaca sa 36,930 koševa. Prvi je Kareem Abdul-Jabbar sa 38,387 koševa.

Minnesota Timberwolves su sa 138-119 nadigrali Milwaukee Buckse, a Karl-Anthony Towns je upisao svoj sedmi double-double u zadnjih osam utakmica.

Towns je za četvrtu pobjedu u nizu Minnesote ubacio 25 koševa i 11 skokova. Anthony Edwards je također utakmicu završio sa 25 koševa, dok je D'Angelo Russell ubacio 16.

Milwaukee, koiji je bio bez ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpoa, predvodio je Khris Middleton sa 15 pogodaka i sedam skokova. Brook Lopez i Pat Connaughton su također dodali po 15 koševa svaki.

Cleveland Cavaliers su sa 113-109 svladali gostujuće Detroit Pistonse, a najzaslužniji za pobjedu bio je Darius Garland sa 24 koša i 12 asistencija. Pistonsima nije pomoglo ni 40 koševa Jeramija Granta.

Charlotte Hornets su sa 129-108 bili bolji od Dallas Mavericksa, a Miles Bridges je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 23 koša, dok je P.J. Washington dodao 22.

Terry Rozier je ubacio 18 koševa za Hornetse, a u redovima Mavericksa najbolji je bio Slovenac Luka Dončić sa 37 koševa.

Tagovi: LeBron James, LA Lakers, Karl Malone, Khris Middleton, Milwaukee Bucks
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE